Tips till kunder i julstressen.



Kära kunder.

Vi vet att ni är stressade, vi vet att du har tusen saker att göra och en tid att passa, tro aldrig något annat. Vi försöker inte sätta käppar i hjulen för dig genom att vara slöa, tvärtom! Vi försöker att på ett snabbt, men ändå kontrollerat sätt hjälpa till. Ibland går det bara inte att trolla fram en kassa till, av diverse anledningar. Men vi försöker alltid att vara snabba. Vi kan dock inte stressa igenom saker, det är då det går fel, och då tar allt plötsligt dubbelt så lång tid.
Men det finns saker som DU kan hjälpa till med. T ex. Ha pengarna/kortet redo, det sparar mycket tid om folk inte ska gräva i byxfickor/väskor/jackfickor efter pengarna när allt är inslaget, det är ingen överraskning att du ska betala i slutändan, ta fram pengarna så fort du kan. Om du ångrar att du tagit en viss vara, lägg inte den på närmaste ställe, utan lägg tillbaka den där du tog den eller ge den till någon i kassan som kan ta hand om den. Det du gör när du lägger av den på närmaste ställe, är att du framkallar merjobb. Merjobb under julen innebär att det kanske inte finns någon extra kassa, för den personen måste plocka undan alla saker som uppebarligen inte ligger på rätt ställe( frysta varor i godishyllan, trosor bland kavajerna, böcker bland kontorsvarorna etc). Om du möjligen ska ha någon eller alla varor som julklapp, bestäm dig redan innan du kommit fram till kassa och be inte om att få fem olika paket, fast dom ska till samma person, be hellre om papper/kartong och gör det hemma själv istället.
Lägg streckoder på rätt håll eller lättillgängliga. Underlättar otroligt mycket för personal som slipper gräva efter streckkoder bland kläder, eller snurra på t ex mjölkpaket för att hitta streckkoden ( ta ett mjölkpaket själv och vrid och vänd på den i luften ett tag, så förstår du hur mycket vi uppskattar när folk lägger streckkoderna rätt). Vi har förståelse för att ni kanske inte alltid kan hitta dom, eller hinner, men att bara lägga varorna en och en underlättar så otroligt mycket. Jag lovar att det inte finns en hemlig tävling som heter "störst varuberg vinner". Lägg varorna en och en och ni vinner otroligt mycket pluspoäng i kassorna. Att dumpa sakerna i en enda hög = dåligt.
Och sist men inte minst, va vänlig, va hövlig, inte bara mot kassörskorna/kassörerna, utan alla. Ett leende gör så mycket. Ett leende kan vända en otroligt dålig dag till en bra dag för mig.
Ta hand om er och stressa mindre.












Utkast till en insändare till en tidning perhaps? Ge mig kritik, vad ska jag mer ha med? Ska jag finslipa något? Tell meee!

Kommentera - Och gör mig glad
Postat av: Sanna

Jag tyckte du skulle skickat in redan den förra du skrev för ett tag sen.. Så iväg med denna nu!! :)
och säkert finns det miljoner saker man vill tillägga i ett sånt inlägg men tycker nog du fått med det viktigaste.. ;)

2007-12-20 @ 09:15:36
Postat av: Anonym

skicka in den!!

2007-12-22 @ 18:56:02
Postat av: shoegal.

GOD JUL GUMMAN!


Lämna ett litet avtryck här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback