Önskelista

Dags för julönskelista. Kände för att ha någonstans att skriva ner den :) Perfekt o ha här, bara te o updatera och flytta upp den när jag vill. Och ta för guds skull inte åt er. Ville bara ha någonstans o skriva ner det. Och min familj kan även ta del av det :) ( min familj får gärna ta åt sig.. oohja :D )





Som sagt så updaterar jag efterhand jag kommer på ngt.
Även om jag inte köpt ngn present än, så har jag börjat kolla runt :)
          


      

Jag vet jag vet jag vet..

... Sverige är med i EM.


Men vfan. Att ha en joddlandeljudmelodislinga på EXPRESSENS hemsida.
EM må utspela sig i österrike ( eller ngt sådant, inte vet jag.) Men sluta plåga oss!

Trodde de va dödsstraff på att ha musik på hemsidor, speciellt om man inte kan stänga av musiken.



Joddelaijoddelao..

Basshunter

Sitter o lyssnar på Basshunters nya.. Now you're gone. En "engelsk" version av Boten Anna. Samma låt, men ny text helt enkelt. Och den är ganska bra faktiskt. Fastnat liiiite liiite.. men bara lite.

Här kan du hitta låten
längst ner på sidan ligger videon.



Imorrn är både jag och Lasse lediga. Får se om vi hinner rensa ur garderoben innan jag ska jobba klockan 16 - 20.30. Lasse ska hitta på något med Högrevet imorgon. Långkok. Blir nog smaskens :)
Får en härlig måltid när jag kommer hem helt enkelt.
Men som sagt, innan jobbet måste jag rensa ur garderoben på saker som inte längre passar. Alltså typ.. halva garderoben. Har insett att jag aldrig någonsin kommer komma i  XS igen. Mina höfter förbjuder typ det. :) Spelar ingen roll hur mkt jag tränar nu, jag kommer inte komma i mina gamla ( härliga och fina ) kjolar. Höfterna sätter stopp för det.. Tröjorna. Eh tja. Jag har tydligen växt på längden på ngt vänster. Jaja. lite på bredden med kanske. Men men.  Life's life.


Natti.

Voff Voff.

image295
Leo när vi gick på ön med mamma o pappa i söndags.


Börjar bli totalt vovvegalen nu..  De raserna som har vart på tal är Italiensk vinthund, Dansk/Svensk gårdshund och för ett par dagar sedan så hittade jag en ny favvoras. Mexikansk nakenhund, fast med hår :)

Lasse vill inte skaffa sig en Italienare, av diverse orsaker. Jag älskar dock det att dom klarar av att vara ute o gå jättemkt, men ramponerar inte lägenheten om den bara får klara sig med små kissrundor en dag, om man tex är sjuk. Dom har en underbar av/på knapp för det mesta, och de flesta italienarna är lugna inomhus och speedar på som fan utomhus :) Och jag kan säga att det är en Underbar syn att se en lös italienare som springer fort som vinden :)  Att dom sen är übermysiga är ju inte helt fel heller. Dom älskar att sova under täcket, och att krypa ihop på soffan tillsammans med dig, helst under en filt eller under din tröja. Vill haaaaa..

Lasse vill istället för en Italienare ha en DSG ( Dansk/Svensk gårdshund). Visst, jag håller med, dom är underbart söta. Men dom kräver väldigt mkt av en. Det är ju en terrierlikande ras med, så envisheten hänger ju  med.  Lasses mamma och rune har en DSG som heter Ida. Och hon är jättesöt, jag vet! Men jag är inte helt säker på att jag vill ha en sådan ändå :)

Och nu till den sista rasen som jag hittade för ett tag sedan. Perro Sin Pelo del Peru ( PSP). Har än inte hittat alltför mkt information om rasen, men jag surfar runt så gott jag kan. Om du undrar lite om rasen så kan du alltid gå in på
http://www.urcanis.se/   och trycka på Perro Sin Pelo del Peru. Men det jag kunde hitta i RAS, var att dom finns i tre storlekar, och vi är nog ute efter den största, grande. 50-60 cm och 12-25 kg. Lagom för vår del. Vi får väl se. Har hittat lite kennlar och sånt iallfall :) Och som sagt, innan ni blir förfärade över att dom inte har någon päls, och ni kastar er på kommentatorfunktionen och säger att, den behöver ju säkert kläder, och solskydd och allt möjligt. Det är den hårade varianten som vi är ute efter. Inte den nakna. Även om man inte kan ställa ut den hårade varianten, då det inte är ett godkänt hårlag, så kan man göra annat med den, agility tex.


Vi får väl se hur det går. Ingen brådska än så länge. Vi vill ju ha en bättre lägenhet först. Men jag är så supersugen på att skaffa en hund nu iallfall.. *gnäll gnäll*

Dags att plågas än en gång..

.. för imorrn är det dags för tandläkaren igen..


Undrar om jag tvingas betala även för detta uppföljningsbesöket. Ska dock fråga dom hur det kommer sig att jag fick betala 2700 kr för min bettskena och en killpolare fick betala 700kr. Och nu snackar vi alltså om att vi har gått till samma tandläkarmottagning, och Nej, det är ingen privattandläkare utan det är Folktandvården på Vallås.
Hur kan det skilja så mycket i pris liksom?

Det var ju inte precis som om jag själv gick in och sa:
-Hej! Jag vill ha en bettskena, för jag har hört att det är så kul!

Jag hade ju ONT i tänderna och käken, och jag höll på att gnissla tänder så mkt att tänderna hade slipats ner en bit, jag BEHÖVDE bettskenehelvete. Borde det inte gå på ngn försäkring eller så då? Typ. sjukvårdsförsäkring..


iofs. Har jag en sjukvårdsförsäkring numera? Ehh.. Får nog ta o kolla upp lite vad hemförsäkringen täcker..

Aja, får ta o fråga imorgon angående försäkringar och hur de kunde bli så dyrt för min del... Man vet ju aldrig.



Känner mig sådär mysig och tillsfreds just nu. Körde 55 minuter BOX innan på Nautilus. Började klockan åtta. Kanske lite i senaste laget, men underbart pass, helt klart. Man tränar verkligen helaimage294 kroppen och man får lite kondition på köpet med. Kunde iofs inte ta i så mkt som jag brukar eftersom jag råkade skada knät på Arosfortet. Fråga mig inte hur, men ont gör de. Så inga knäböj eller konstiga saker som innefattade benen för min del. Men jag tog i så jag va knallröd i ansiktet. Vet inte varför, men jag skäms inte numera för att verkligen Bita ihop och halvskrika förmigsjälv när jag tränar. Jag vågar ta i och se hur ful ut som helst.  :) Jag börjar nog bli gammal.. ^^


Måste ta tag i saker med. Måste hitta en ny mobil. Ska ju förnya mitt 3 abonnemang nu. Och då får man ju en ny mobil. Yay. Vill ha en med lite bättre kamera då jag märkt att jag tar ganska mkt bilder med den med. Spontana bilder. Använder ju min kamera till de bättre och planerade bilderna.
Iomed att jag inte har någon handväska under vinterhalvåret, så kommer ju aldrig kameran med när jag ska iväg.
Och ska jag hålla fast vid Nokia eller gå över till Sony ericsson? Har ju haft båda delar och är ganska kluven där. Min nuvarande nokia valde jag mest för att Nokia brukar hålla längst i mitt sällskap. Fast den har ju vart tejpad sen i våras. Efter att jag tappade den och baksidan pajjade lite.




image292
image293


(Min skärmbild är mig, tagen mitt i vinter förra året, när de va så kallt när jag gick hem från jobbet en kväll när jag slutat klockan nio, att man va tvungen o dra upp halsduken över näsan, för att de gjorde så ont att andas in den kalla luften, och näsan höll på att förfrysa. Detta är dock en av Lasses favoritbilder, och en av dom få bilderna jag har kvar sedan jag rensat min mobil då den höll på att flippa ur totalt, så den fick helt enkelt bli bakgrundsbild)





Näe, dags att göra annat. Ha de fint!

See ya!


Jag saknar jue dig!

image289


Min lilla Bau. Saknar henne så fruktansvärt mkt. Hon har ju vart borta i .. va är de.. två år nu? Hm. nu ska vi se. Hon åkte när jag började jobba på avant, och efter de så va de.. hm. hemskt, men sant.. Jag räknar år efter vilka jobb jag haft. hrm. Så gåre när man är timanställd överallt.  Hm. Shit. de är TRE år sedan nu i jul som hon åkte. Fyfan va jag saknar dig Bau!

Hon har ju fått barn och allt möjligt. Ohh, jag vill bara ta första bästa flygplan och åka till England och träffa henne.. Det var ju tack vare henne som jag fick det mesta av mitt självförtroende ( som numera har krymp avsevärt, men ändå). Min lilla Sofia.

Minns hur vi dansade nätterna långa. Vi brukade åka in vid elva tiden, sen dansade vi i princip konstant mellan 11 och 3 på natten. Sen stapplade vi hem ( klackar och dansa hela natten. pheww ) till henne, där jag ringde mina föräldrar som hämtade upp mig ( snälla snälla pappa ).  Vi drack väldigt sällan, men vi dansade desto mer. Vi va bara ute för att ha kul, träffade massor av kul folk med henne med.  Jag o Fia.

Turn back the time!



Saknar dig Bau, tycker det är dags för dig att komma hem.. !

image290

Frågor...

.. och svar.


* Hur kommer det sig att du updaterar så sällan?
Just nu pga att jag läser igenom min älskade Anita Blake serie (
http://sv.wikipedia.org/wiki/Anita_blake , ja jag har alla utom den sista boken, väntar på att den ska komma ut i pocket, palla ha alla böckerna i pocket utom den sista.. ) och för att varenda gång jag går in på blogg.se så slutar det med att jag sitter och random klickar in på mig på olika bloggar som ligger på topplistan, uttråkad? Va? Vad menar du med det?

* Hur kommer det sig att du är nästintill beroende av MER apelsin nuförtiden?
Den må vara snordyr att dricka ( 10 spänn per flaska + pant ), men oh so otroligt god. Och på ngt mysko sätt så blir jag mindre godissugen av den med. Nyttig kan jag väl knappast kalla den, men det är iallafall inga tillsatser i.

* Vart tog dina söta bilder vägen? Vart tog den söta lilla flickan.. eh. never mind, spårar ur här. Varför lägger du inte in så mkt bilder?
Tappat suget. Inte kul o fotografera när ingen säger ngt om bilderna, och sen så måste man fibbla så jävla mkt me dom för att folk snor dom annars. För övrigt så vet jag inte riktigt var sladden är till kamer... vänta lite.. Jag har ingen sladd till kameran. Jag har ju ffs kortläsare.  Får jag skylla på att jag gick upp 8 idag för att träna tidigt? Snälla? om ni får en bild direkt? Blir ni glada då?


image288
Mina glasögon efter att ha cyklat hem från stan i ösregn..


*  Du hör ju aldrig av dig, hur dåligt minne har du egentligen?!

Låt mig säga som såhär.. Jag har otroligt väldigt supermkt dåligt minne. Verkligen. Fråga vem som helst.


* Nåja, vad gör du nuförtiden?
Jag spelar World of Warcraft ( Japp, jag är en SÅN ), letar jobb lite smått, letar lägenhet lite smått med, tränar, läser och undviker att städa för de mesta. Tvätta går ju an o göra nuförtiden, nu har vi ju iallfall tvättmaskin och torktumlare i lägenheten. Men städa. Näesch.  Tråååååkigt.

* Sist, skriv bara lite random shit efter som din fantasi har sinat..
Har suttit  och tittat på gamla bilder från högstadiet http://www2.utb.halmstad.se/va2/nostalgoteket.htm, har ätit den nya favorit  pizzan ( hej då, capriccosa och Hawaii, hallå Ciao Ciao från Kärlekens Pizzeria ).  Och nu tänker jag lägga mig och läsa vidare på Narcissus in Chains, och imorgon blir det Aros fortet ( fråga inte, jag har inte heller någon aning)..


natti!


Dagen börjar ju bra..

. eller inte..

Dom ringde från jobbat kvart över 8. Ville att jag ska försöka komma in till halv tio. Och sen kan det EVENTUELLT bli som så att jag jobbar till 21 ikväll, om Linda inte svarar, så vi kan byta tider, så att hon jobbar till 21 och jag till 20.15. jag älskar när dom gör sådär. Tråååkigt. Men men, har typ inte mkt pengar kvar av lönen ( den där bettskenan grävde ett djupt hål i plånboken ). Så jobbar jag så handlar jag inte så mkt heller. Yay me. Eller ngt. Träna imorgon kanske? Hm. får ta o ringa Sanna, nu ska jag iaf göra mig iordning för en superlång dag i Kassan på Willys.
9.30-21 eller 9,30-20.15. Spännande.

Resa


Jag vill resa. Jag vill åka iväg någonstans. Jag vill åka till Thailand med Sanna och sola och upptäcka saker jag aldrig sett förr. Jag vill åka till England med Lasse och gå på Time Square och titta på musikal i London och sedan åka uppåt Manchester för o träffa på Pete och min älskade lilla Sofia ( som jag saknar så ). Jag vill åka till Köpenhamn med Lasse och shoppa, ligga o lata oss på hotellrummet och äta på restauranger och upptäcka nya smaker. Jag vill åka till Stockholm och träffa mina galna sysslingar som jag längtar ihjäl mig efter, springa runt och upptäcka nya ställen o shoppa, umgås med sysslingarna och festa på ställen jag aldrig sett för. Jag vill resa till Australien och dyka vid stora barriärrevet, för vem vet när människan lyckas förstöra det?
image286Jag vill åka till Frankrike med Lasse och visa honom hur Rivieran ser ut ( bilden till höger, är tagen på Rivieran, minns inte exakt var dock ), var dom har filmfestivalen i Cannes, hur vackert det är på landsbygden, hur härligt vattnet är när solen är högt upp, jag vill visa honom hur lamporna pryder Eiffeltornet, den magnifika utsikten från Le Sacré-Coeur, det vackra färgfulla fönstret i Notre dame, jag vill visa honom hur svårt det är att fotografera nya triumfbågen, hur härligt det känns att stå uppe på gamla triumfbågen och blicka ner på rondellen runt den, hur det ser ut när femtusen människor trängs framför Mona Lisa tavlan i Le Louvre ( ingången till Le Louvre som ni ser till vänster ). Och jag vill framförallt visa honom hur vackert Paris är om natten.



Jag vill inte vara en tråkig människa. Jag vill kunna berätta för mitt ( eller mina om Lasse får bestämma) barn om när mamma åkte och dök i ett stort turkost hav. Kunna minnasimage287 tillsammans med Lasse om hur Mona Lisa log på sin tavla. Kunna skratta tillsammans med Sanna när vi sitter och pratar om när vi åkte runt i Thailand och när vi gick vilse i Bangkok. Jag vill inte vara tråkig längre. Jag vill göra allt det där som jag tänker på. Inte sitta vid datorn och drömma mig bort. Synd bara att det krävs pengar, pengar som jag inte har. Visst har jag sparpengar, men dom SKA användas till när jag och Lasse köper en bostadsrätt eller hus. Jag kan och vill inte inte använda dom till något annat.

Jag får helt enkelt sitta här och ruttna. Kommer antagligen att åka till Köpenhamn med Lasse i Januari/Februari. Och hinna åka en runda till Stockholm ska man väl lyckas med? Eller hur? Men när ska man hinna med Frankrike? Paris? London? Thailand? Allt det där andra som jag alltid velat se. Jag vill upptäcka saker utanför min lilla bubbla. Jag vill ta lite risker. Åka iväg någonstans utan att beställa hotell. Göra saker jag aldrig gjort förut. Men först måste jag ta mig i kragen och skaffa mig ett jobb. Fan att det ska vara så svårt. Men någongång, någongång, och det lovar jag er, så ska jag ta med Lasse till Paris.






Btw. Håll tummarna för oss. Imorgon ska Lasse ringa och se om vi får lägenheten på Rotorp eller ej. Fast först måste vi ju titta på den. Men han sa som så att om dom som ska titta på den först inte vill ha den, så är den vår. Vi är sugna på att tacka ja utan att ha sett den innan. Vill bara desperat härifrån. Skottlossning och bomber. Underbart område som sagt. Ge mig en lägenhet närmare marken, ge mig en hund, ge mig ett jobb, ge mig ett liv, och allt kommer bli bra igen. Någongång.

Ett år..

image284

Ett år har gått sidan Kidda försvann.
Känns fortfarande som om det var igår.
Jag kan fortfarande få för mig att jag ser honom någonstans,
bara för att inse att det är någon annan, och att det ändå inte hade kunnat vara möjligt.
Jag kan fortfarande undra när Kidda ska logga på sin präst,
fortfarande komma på saker som jag tänker, detta borde jag berätta för Kidda.
Jag har fortfarande inte varit vid hans grav. Jag missade hans begravning.
Det gör ont i mig pga det. Men det fanns en anledning till att jag gjorde det. Men det ska jag inte prata om idag.
Tänk inte alltid på er själva, tänk även på era vänner. Hjälp dom om dom behöver hjälp.
Ett år har gått, och alla undrar fortfarande varför? Varför varför varför ??

Vi saknar dig Christian, om du bara visste hur mkt.

image285
Bild: www.tillminneav.com ( sök på Christian)



Christian Sellergren
17/12 1984 -- 3/11 2oo6




http://www.christiansellergren.se

Pernilla Sellergrens blogg:
http://blogg.aftonbladet.se/8408/