Underbara område.


Jaa, vad har hänt sedan dom hittade bomben i uppgång E? Lite gängkrig, skottlossning och annat kul.

Idag var det dags för nästa grej:

Gick bärsärkagång i lägenhet

2008-03-25 19:14 (Visad 470 ggr)

ÖSTER En person som polisen beskriver som psykisk störd gick vid femtiden på tisdagen bärsärkagång i sin lägenhet på Maratonvägen. När polisen kom var mannen borta, däremot beslagtogs en pilbåge från mannens lägenhet. Poliser med dragna vapen och sköldar gick vid sextiden in i en lägenhet för att leta efter mannen som är i 30-årsåldern. Fyra-fem polisbilar parkerade utanför trappuppgången. Enligt uppgifter till Hallandsposten ska mannen förutom att ha slagit sönder sin lägenhet, även hotat sina grannar. Polisen vill inte kommentera om han är farlig för allmänheten.




Sedan hittade jag detta på halmstadtorget.se


   Bostad - Sökes: Sökes ny bostad pg saker som hänt här               
Annonsen lades in av Katarina 2008-03-25, kl. 20:30:08
pg att saker hänt i trappen aa ni kan säkert läsa tidningen själva så söker jag en ny bostad akut e dessvärre tvungen att packa ihop mina kläder å flytta härifrån tills domfått tag i idioten på maraton. men snälla om ni vet om nån annan lägenhet snälla maila då vill ha en billig 1a men inte på maraton. idioten har hotat mig å mina granna få dessvärre fly från mitt eget hem eftersom poliserna inte lyckats få tag i han. han har dock vapnet kvar för fanns ej i hans lägenhet. så om ni vet nån lägenhet som blir ledig om ett par månader som inte så dyr så maila tack på för hand



Detta sista har min fd. dagmatte ( som jag sa upp pga. diverse saker ) lagt in. Hon har inte världens bästa stavning.



Men, uppebarligen så hände det som nämns i Hallandsposten i hennes trappuppgång, han är beväpnad och på fri fot. Tjohoo. Dags att gå ut med liten väldigt skräckinjagande vovve.

Lasse ska verkligen verkligen verkligen följa med mig ut sista kissen.
Brukar känna mig osäker ibland när jag går ut runt elva-tolv tiden, men idag vill jag verkligen inte gå ut :/

Fy fan för detta området, jag vill härfirån!



Kärlek..

Ibland när jag tittar på Juni så suckar jag bara och tänker:

"Shit, jag har verkligen köpt en hund, en söt, underbar, just-nu-matvägrande, icke helt rumsren hund som vägrar lära sig ligg...
Och jag älskar henne med hela mitt hjärta"





image345
Allt, allt från staketet till revben, dom smala rådjursbenen, dom otroligt fåniga öronen som alltid lever eget liv, den lilla gropen vid hennes nos, dom vassa vassa klorna som alltid river en till dom söta små ögonen som man inte kan säga nej till..
Jag älskar hela henne.


Boknördstest!





Vill du testa själv?
Klicka här om det inte funkar att klicka på bilden.

Puppylove!

Var hemma hos Nikola idag ( Sara jobbade ). Han har ju ett helt gäng med valpar därhemma. Va och hälsade på för ett tag sedan när dom va pyttesmå, nu har dom pyttesmå sylvassa tänder istället. :) Här kommer bilder iallfall.

Och Sanna, jag förstår varför du är så kär i den sista lilla hanen som är kvar.. Såå söööt.









Bilderna är tusen ggr lättare att ladda upp på blogger, så dom ligger på Junis blogg

Klicka här för att titta på söta valpar ( och Juni's konstiga sovställning )



Snöööö!


Ja, se på faen. Det snöar.
Trodde verkligen Lasse skämtade med mig imorse när han väckte mig för att be mig köra honom till jobbet..
Fick gräva fram bilen ur 10cm snö.  Lasse stod i sina jobbkläder och tittade på mig medans jag borstade av all snö från taket och skrapade rutorna. Tackochlov så var det blötsnö, så visst blev jag dyngsur, men snön isolerar så jag slapp skrapa rutorna så mycket.

Juni blev ju lite fundersam över snön. Först fick jag fösa ut henne i snön för hon höll sig bara intill väggen när vi kom ut. Sen grävde hon ner nosen i snön och sprang omkring och skuttade. Sen kissade hon äntligen. Sprang till bilen, körde Lasse till jobbet, körde tillbaka och skulle gå en lite längre runda med lilla fusna Juni (som dagen till ära hade täcket på sig, inte poppis), men när Juni upptäckte att vi gick förbi ytterdörren så satte hon sig ner och bajsade precis utanför. Men jag fortsatte gå ändå ( efter att ha plockat upp, jag är en duktig flicka ) ändå till rastgården där jag släppte henne, ville se henne skutta rundor, hon sprang ett varv runt mig och försökte sedan smita ut från rastgården, hemåt ^^
Liten frusen vovve ville inte alls vara ute.


Ne, dags o städa lite, Sanna ska passa Juni här, jag löser nämligen av henne på jobbet, hon jobbar 8-11 och jag 11-16.15. Så vi fick lösa det såhär. Men här ser ut som faen eftersom vi tapetserar och målar överallt. Så allt är i vardagsrummet och saker som ska vara i lilla bokhyllan ligger över båda byråarna i sovrummet eftersom bokhyllan ska vara i köket och där målar vi etc etc. Helt galet .


Ses!

Morrn morrn morrn.


Dagen börjar bra, eller snarare natten. En viss vovve va nämligen uppe o sprang sisådär tre ggr inatt innan klockan sex, då Lena (uppfödaren) ringde. Hon gjorde inget, hon bara var uppe o gick runt i rummet. Knasiga vovve..
Klockan sex ungefär så ringde Lena och var nästan här, så jag fick handgripligen dra upp hunden, satte ner matskålen framför henne ( gav henne lite så hon inte skulle må illa i bilen ), varpå hon tittar på mig med frågande min, och jag får köra sitt-vänta-varsågod innan hon faktiskt börjar äta.. Tror jag kört lite mkt med dedär.. ^^

Sen fick jag dra ner henne för trapporna, hon stannade på varje våning o tittade på mig med frågande min igen. När vi väl kom ut så kissade hon och sen väntade vi lite. När Lena kom så kröp hon fram (hon gör alltid så med nya människor, nyfiken och osäker på samma gång.. :p ) och när hon såg att de va Lena så fick hon frispel. Mycket glad vovve :)

Lämnar vovve till Lena, dom ska nämligen på utställning i Malmö. Går in och lägger mig igen. Vaknar av väckarklockan klockan nio. Går upp. Tittar i skafferiet. *Ekoo ekooo*. Kokar nudlar.
Bra start på dagen, eller hur?! :)

Kände att jag behövde något mer än flingor och mjölk, och jordubbssylt med tvivelaktigt datum.  Nudlar med biffsmak. yay.


Aja, nu ska jag iallfall göra mig iordning, ska jobba 12-20 och sen hem en snabbis för o fixa mig och sen blire inflyttningsfest hos Sara och Sibbe. Ska ta med lilla monstret som kommer hem innan på dagen när Lasse är hemma. 


See ya!

Everybooody.. Rock your boooodyy..

Lasse är på afterwork, jag skulle egentligen tränat med Sandra, men det blev lite försenat och sen sköt vi upp det till på söndag istället. Så istället springer jag runt med mp3-spelaren, eftersom vi inte har ngn stereo, och städar. Juni är instängd i datorrummet så hon får vara lite ifred, hon ligger o sover just nu, hon blundar jääääätttehårt varje gång jag tittar på henne och funderar på om hon behöver gå ut o kissa.. Hm. Tror jag fortsätter o städa ett tag och tar ut henne sen.

Satte upp gardinerna i sovrummet nyss, tvättade dom nu när vi tog ner dom när vi tapetserade. När dom va klara så såg jag att dom hade skrynklats ihop lite, tänkte att jag får stryka dom sen. Satte upp dom nu för att få upp dom och se hur dom blev, då ser jag att dom KRYMPT en halvmeter typ. Blir te o köpa nya. Är småsur för det stod att dom kunde tvättas upp till 30 grader, jag valde fintvätt 30grader för att vara på den säkra sidan. Men nehe. Aja, dom passade ändå inte in så bra i rummet längre.


Nu blire mer städa. Och om ni funderar över rubriken så är det Backstreet Boys - Everybody jag syftar på, har snöat in på 90-tals musik :D Eurodisco, Eiffel 65, Backsteet boys och Aqua ^^ Nostalgitripp utan dess like. Men av ngn anledning så är det mest eurodisco jag lyssnar på just nu, känns som om det var evigheter sedan man lyssnade på detta på discon.. Haha.


Ses!

Jag har hittat mitt framtida hus!



Eller inte..



Lägg speciellt märke till dessa raderna:
Byggnadssätt
Grund: gråsten. Stomme av timmer. Bjälklag av trä. Vatten: egen äldre brunn som ej varit i bruk på flera år. Avlopp: avlopp saknas. finns möjlighet att ansluta till kommunalt va mot anslutningsavgift.. Uppvärmning: kakelugnar men eldningsförbud gäller f.n..






Hittade detta hos: Fotbollsfrun


Fotomania

Har bestämt mig för att börja framkalla mina digitala bilder för att sätta upp i ramar och tapetsera sovrummet.  Eller kanske inte tapetsera, men sätta upp bilder lite här och där. Kommer bli jättebra.

Kul att få upp lite bilder på folk jag tycker om med. Har saknat det lite. Har ju bara en enda bild hittills; "fyra nyanser av dubbelhakor".. ^^
En bild på mig, Sanna, Jenni och Sara när vi va på måndagsklubben i somras, alla har jättekul och ler och tja.. Vi har alla dubbelhakor på bilden. Men jag blir glad när jag ser den bilden, så det gör inget.


Imorgon blire till o ringa runt till veterinärer, ringa brukshundsklubben, städa lite här hemma och hämta cykeln hos polisen. Ev. så blir det en längre runda med Juni med. Funderar på att gå till pappas jobb o hämta bilen, och sen gå därifrån sen med så Juni får lite extra motion, sen kanske jag drar till ön eller stranden senare på dagen. Är sugen på att dra med ngn så man har ngn o prata med o sådär. Vi får la se.


Ne dags att väcka monstret ( som sover tungt.. med bakbenen ovanför huvudet. Jäkla akrobat. Sista kvällskissen och sen sooooova.


Natti!

Saker blir aldrig som man tänkt sig..

Idag hade jag tänkt arbeta av en del på listan, ringa runt och kolla upp saker, träna lite med Juni, gå ut och gå med henne så hon blir av med lite energi osv. osv.

Pratade med Sanna runt niotiden, sa dom magiska orden "Var säker på att jag skulle bli inring idag, tackochlov så blev jag inte det, ha ha ha *riiiiiiiing*.. vafan.. "


Jag ska jobba 15-20.30 idag.




Kul med en svullen kind ( gör fortfarande ont som fan) och min höft/knä thing har fortfarande inte fixat sig. Kan gå normalt en lång runda och sen helt plötsligt så hugger det till så jag får ont i höften och knät. Vetesjutton vad det kan vara.



Har iallafall ringt lite ställen..
*Frisören
*Tandläkaren

*Brukshundsklubben ( svarade inte , Updaterat: Svarar fortfarande inte, får ringa imorgon)
*Polisen (öppnar klockan 12)  (updaterat: klaaaaart)
*Veterinären (ska ringa snart)


Sen blir det nog en längre runda med henne nu runt tolv. Så hon blir lite trött. Sen lite leka och busa så hon blir tröttare.. Sen blir det en kortare runda precis innan halv tre så hon är nyrastad när jag går. Lasse kommer ju hem halv sju ungefär.


Ne dags att ringa vidare.

Någon som har förslag..

... på en bra veterinär i Halmstad?
Helst privatveterinär eller liknande.
Junis ettårsdag närmar ju sig och då är det dags för ettårssprutarn + att det ska göras en besiktning innan jag kan köpa henne.

Lena tipsade om att hon tyckte det var bättre med privata "mindre" veterinärer när det gäller vaccinationer, besiktningar osv. Mer kontakt osv.


Ge förslag!
Ska ringa runt och kolla priser nu i veckan med
(glömde ta med det på listan)


What to dooo what to dooo..


Dom ringde från Willys flygstaden innan, frågade om jag ville jobba 7.45-17 imorgon, var tvungen o tacka nej då jag inte har någon dagmatte längre. Ni vet ju vad som hänt, om inte annat så står det längre ner. Känner även att jag har 1000 saker att göra denna veckan eftersom jag jobbade sex dagar (45h) förra veckan. Känns lite elakt mot Juni med, trodde inte alls att jag skulle få jobba så mycket som jag gjort nu. Var ju ledig dom två första veckorna med henne, veckan efter lämnade jag bort henne två ggr, veckan efter det lämnade jag bort henne typ.. en dag.
Denna veckan var hon hos Sanna mellan Månd-tisd (sov över), hemma med Lasse på onsdagen och var hos Sanna mellan torsdag-fredag(sov över) och sen var hon hos mamma och pappa igår. Känner mig så jävla elak. Ne denna veckan har jag bara en dags arbete, och det är på lördag. Förhoppningsvis så behöver jag inte jobba dom andra dagarna.

Så denna veckan skall detta göras:
* Träna med Juni (jobba lite med inkallning, lära henne gå fint i koppel. etc..)
* Prata med brukshundsklubben
* Prata med Polisen om när jag ska hämta cykeln.
* Klippa mig ( börjar bli en aning akut nu, undrar när jag klippte mig sist.. somras? hmm.. )
* Kolla när jag ska till tandläkaren denna månaden..
* Städa lägenheten ( iallfall mitt skrivbord, Lasse kallar det "den biologiska krigshärden".. undrar varför.. )
* Bada Juni så hon blir fin till utställningen
* Låta Juni springa av sig på stranden, gå långa rundor på ön etc etc.
* Noppa ögonbrynen och ta hand om mig själv lite ( är blek som en fisk och har två stora buskiga ögonbryn som inte sett en pincett på ett bra tag.. )
* Träna lite på gymmet ( så jag slipper bli av med pengar på något jag inte använder.. )
* Tvätta
* Tvätta jobbkläderna, lämna skjortan och passerkort till WIllys på flygstaden.
* Rensa upp bland mina gamla kläder, kan inte ha på mig hälften av allt i min garderob.
* Göra annons och lägga ut på blocket, halmstadtorget och hallandsposten bla.  ang. ny dagmatte.


med mera med mera..


Till råga på allt så fick jag ont i höften/knät ( någon knasig låsning ) idag och min ena kind har svullnat upp, har ett sår nere vid käkbenet som gör apont. Så jag hoppas på att jag ska till tandläkaren snart så dom kan kika på det, för jag payar inte för att dom tittar på det och säger "det läker".. ^^

Nu blir det mer Gilmore Girls.!


Puss!

JobbJobbJobb

Trodde att denna veckan skulle vara lugn, jobba tre timmar och umgås med Juni resten. Åka och släppa henne på stranden, gå ut o gå långrundor på ön osv, men näehe.

Willys på flygstaden hade nyöppning i tisdags efter ombyggnaden och det kommer myyycket folk.. Sjukt mycket folk. Så torsdag fredag var jag tvungen att åka dit och jobba. Dom ringde nämligen till Willys på Eurostop o frågade om dom kunde lösa ut ngn som kunde hoppa in på flygstaden. Vilket blev jag eftersom jag varit där förr. Jobbade 7.45-17 på torsdagen och 7.45-17.30 på fredagen.
Fredagen innefattade även en dagmatte som inte svarade på morgonen när Lasse skulle lämna Juni.. Han fick istället lämna henne hemma och åka hem på lunchen och gå ut med henne, sen fick jag fjäska för Robin som fick åka ut till flygstaden för o hämta nyckel och sen gå ut med henne. Så det löste sig, men jag var (är) rejält förbannat iomed att jag har betalat henne i förväg innan i veckan.

Idag jobbar jag 12.30-21.15 på flygstaden, japp, jag ska vara här hela veckan. Kul kul. Så ingen ledighet för mig. Har bara fått reda på månd-onsdag än så länge och det ser ut såhär:
Månd(idag): 12.30-21.15
Tisdag: 7.45-16
onsdag: 12.30-21.15

Förvånar mig inte om jag får en sjudagarsvecka eller liknande, det lät så på Ann-britt iallfall när vi pratade tider.

Blä.

Men det ger lite extrapengar iallafall. :)


Ska betala Juni snart med, mejlade Lena idag om att jag ringer henne imorgon så vi kan prata om allt som ska lösas nu när vi har bestämt oss för att behålla Juni.  Måste fixa försäkring, ägarbyte osv. Kul att man jobbar som en dåre när man ska lösa allt sådant, sen måste jag leta efter en ny dagmatte för jag är en aning besviken på den jag har nu. Det enda kravet jag hade var att jag skulle kunna ringa in henne på morgonen (så som jag blir ibland), om hon då inte kunde, fine, men det är bra om hon svarar. En gång har hon inte svarat när jag ringt, så Sanna fick ta henne, en gång kom hon tio minuter sent ( fick cykla som en dåre till jobbet ) och i fredags så dök hon inte upp alls eller svarade i telefon. Har iofs fått sms efteråt om att hon hade kollapsat dagen innan för att hon har hjärtproblem och därför hade legat på akuten hela natten, men kunde hon itne bett sin mamma ringa mig eller ngt? Det hade varit min enda tanke om jag hade varit hon.  Nu körde det ihop sig rejält för Lasse, hade det varit jag som hade lämnat Juni så hade jag ringt Farmor eller ngn av mina vänner som är arbetslösa/sjukskrivna, men Lasse har inga att ringa sådär och jag går inte att få tag på när jag väl har börjat jobba. Stackarn kom försent till jobbet och allt, mitt i bokrean. Jättebraaa.. Inte.
Så dom här tre dagarna som jag vet om tar Sanna Juni, torsdag är Lasse ledig tror jag, och sen får vi se resten av veckan hur det blir där.. Jag vill kunna lite på min dagmatte, inte vara orolig att hon är sen/inte svarar/inte dyker upp alls. Jag kan inte komma försent till jobbet, jag kan verkligen inte det, det gör att någon annan kanske får stanna över eller så kör allt ihop sig med raster osv.


Ne, dags att äta, sen ska vi åka härifrån kvart i tolv så vi hinner inom Sanna innan för att lämna och sen ska jag hinna köpa ngt att äta, blir så sent annars. Kommer hem typ kvart i tio och vill helst sova halv elva om jag ska upp kvart över sex imorgon. yay.



ses!