Skriv på!




http://www.antismallarupproret.se/




Like i said:
SKRIV PÅ!


Mitternacht

Här är en Animéihopklippt video med E-Nomine - Mitternacht som musik.
Jag får gåshud av denna, så underbart underbart bra.
Måste bara dela med mig.






Även om ni inte tycker om sådan här musik, titta på videon, lyssna.
Älska.



*gäääääsp*

Åtta timmars sömn, borde man inte vara pigg då?
efter en dusch, borde man inte vakna till då?
Efter att ha varit uppe i över en timme, borde man inte vara vaken då?



Sånt gäller tydligen inte för mig, ögonlocken känns blytunga.
Ska iväg och jobba nu. 10-18.45 tror jag. Det bidde ändrat igår.
Mina fem timmars jobbtid bidde åtta o en halv timme.

Börjar 11.30 på lördag, så då får man sova lite längre iaf. och 11 på söndag.
Sen börjar man dock klockan 10 (och jobbar till 17.15) på nyårsafton, så lär ju däcka rätt tidigt efter tolvslaget.
Sen blire inventering på nyårsdagen 15-22 och sen jobba 14-17.15 dagen efter det.


Me need sleep.
Gud nåde den som väcker mig på torsdagen den 3e Januari.
Då, då ska jag sova sålänge jag vill.


See Ya

Smällare from hell.

image299


Jag börjar undra om tredje världskriget pågår här utanför. Det smäller och håller på dygnet runt. Jag har sett småungar sikta MOT VARANDRA. Kan dom inte träffa med? Lite naturligt urval sådär.
Jag förstår inte? Vem köper ut smällarna? Vem har ansvaret för snorungarna? Hur kommer det sig att dom springer omkring med smällare som man måste vara 18 år för att köpa och använda? Hur kommer det sig att dom är ute dygnet runt o smäller, undrar inte deras föräldrar vad dom hittar på?
Och var, VAR är polisen? Varför ger inte regeringen polisen lite mer pengar så att dom har resurser för att hitta slynglarna? När händer det att folk smäller smällare på dagar som inte är tillåtna?
Jo, nyår. Det är ingen överraskning, det händer varje år. Så varför får dom inte mer pengar? Så dom kan hålla lite koll, kanske leta upp dom, skrämma upp dom. Varför inte skärpa straffen för dom som smäller smällare? Jag menar, folk skadar sig, saker går fel och djur skräms upp. Det är därför dom har en lag som säger att du bara får smälla på vissa "aftonar". Inte dagen innan, dagen efter eller veckan före. Ge polisen mer pengar så dom kan ta dom jävlarna.
Här har dom redan låst entrédörrarna, eftersom dom slänger in smällare i trappuppgången. Smällare i trappuppgången... Jättekul när man bor på fjärde våningen. Längst upp. Undrar när deras hjärna åkte på semester. Jag menar, slänga in smällare i trapphus? Kul när det en vacker dag tar fyr. Och inte fan kommer dom lyckas ta dom, med tanke på att här ser ingen något. och inte finns det någon bevakning heller. Jag hoppas bara att det inte är denna uppgången och att jag är hemma, och märker ngt innan det är försent. För jag vill inte heller att det brinner, och jag inte hinner rädda iaf lite i lägenheten. Är inte det den värsta mardrömmen? Ungefär som att ngn i ens närhet dör? Det är mina två största rädslor, saker som tidvis ger mig panikångest. Tanken på att ngn i familjen eller släkten dör, eller allra hemskast, att Lasse dör, skrämmer skiten ur mig. Och tanken på att lägenheten brinner ner, med alla foton, minnen, våra saker skrämmer mig med. Så därför tycker jag att man ska ge polisen mer pengar. Varifrån dom ska ta dom vet jag inte, men dom kan la höja förmögenhetsskatten eller något, vad vet jag? Men polisen behöver mer pengar. Dom måste kunna ta dom här ungdomsligisterna tidigt och få dom att förstå att allt dom gör har konsekvenser. Rehabilitering. Hur kommer det sig att lugna Sverige mer och mer liknar USA? Dom måste ta dom här ungdomarna från början och få dom att förstå. Visst är det kul att sikta med fyrverkerier mot människor, men tänk när den faktiskt träffar? Kanske har dom då gjort så att en människa förlorar synen? Handlingar ger konsekvenser. Enkel matematik.
Det börjar med smällare, men man undrar ju var det slutar..

Städa städa städa..

S t ä d a.. Det ska jag göra idag. Jätteroligt.
Hela lägenheten ser ut som ett bombnedslag.

Måste:
  • Städa skrivbordet ( det är vitt någonstans under allt skräp )
  • Städa resten av lägenheten ( det finns tex ett bord under alla saker i vardagsrummet )
  • Diska ( så jag hittar diskbänken igen )
  • Om jag hinner: slänga in lite tvättar  ( Iomed att Lasse inte hittade min tvättkorg när han tvättade i söndags ^^  )
  • Träffa Lasse i stan för att beställa förlovningsringar ( va ju bara lånering han gav mig )
  • Ringa uppfödaren ( frågan är när, hm. Så man inte ringer o stör menar jag.. )
  • Plocka upp lite av mina julklappar och ställa dom på rätt ställe ( nerpackade i lådor och ligga lite överallt är big no no )
  • Göra mig redo för kvällen, då blire grillfest. ( Fråga inte ens)


Och imorse klockan sju så ringde dom från jobbet. Ville att jag skulle jobba 9.30-16.15, men kände att jag måste göra allt detta idag. För om jag inte ringer uppfödaren idag, så blire sent då jag helst vill komma på trettondagen, inte kul o ringa o fråga om de tre dagar innan. Jag får dåndimpen varje gång jag går genom lägenheten iomed att det är så stökigt, vilket det blir när både jag och Lasse jobbar som fan och jag kommer jobba nu konstant 28dec-2januari. Och jag vill ha de lite fint, så jag slipper städa när jag kommer hem. Har tillräckligt ont i handlederna som det är, så vill gärna vila dom när jag väl är hemma.  Har fortfarande inte vågat gå till läkare eftersom jag inte vill bli sjukskriven.  Jag vill även fixa förlovningsringarna idag, för annars blir det nästa år någongång och då vetefan när vi kommer göra det. Bättre o fixa det idag som vi sa.

Jag vet att jag förlorar pengar på att inte jobba, men känns som om jag har ställt upp som fan nu. Jobbade 10 dagar i rad, ledig fyra dagar, jobbade sex dagar, ledig julafton, jobbade juldagen, ledig två dagar och sen jobba sex dagar i rad igen. Hade jag tackat ja idag hade det blivit sju dagar i rad.  Jag orkar inte. Har mördrömmar om att Ann-Marie ( min kassachef ) jagar mig, har haft två drömmar om att jag är utbränd och helt bottenkörd, och bara sitter och gråter för minsta lilla. Förra gången jag jobbade så mkt ( 10 dagars sviten ) så höll jag på o börja lipa när jag blev utskälld av en kund, jag som aldrig någonsin tar åt mig. Och på juldagen höll jag på att få dådimpen på en kund som skällde på mig bara för att det bara fanns EN kundpinne i min kassa då ngn flyttat över den ena till kassa 3, han krävde då att jag skulle ta en från kassa 1. Vilket jag tyckte va dumt för då saknas de ju en i kassa 1, bättre o leta upp min pinne direkt. Det är ju för fan inte JAG som flyttar pinnarna, utan idiotkunder som tycker att det finns för lite i just den kassan dom stod i. De bästa är att jag hade suttit där hela tiden från att jag började, och när jag började så fanns där två. Alltså har en Jävla kund flyttat den mitt framför ögonen på mig, utan att jag sett det. Framförallt så har han gjort det fast jag hade kö. " jag behöver pinnen mer. HA ". Jävla idiotkunder. Jag orkar verkligen inte mer. Normalt att man börjar hata jobbet mer o mer? Normalt att man nästan börjar gråta när man får minsta motgång? Inte.


Ne. dags o städa.

23 december

image298
Gjord av mig. Inte helt klar än. Ska bara komma på hur sjutton jag ska få in foton i detta. När jag försöker så blir dom bara megstora så får jag bara med håret eller liknande ^^ Nä jag har inte lärt mig Photoshop helt än.




Btw.
I morse så fick Lasse en tidig juklapp, ett par myspyjamasbyxor ( iomed att jag sprungit runt i mina herrbomullspyjamasbyxor ). Han överraskade då mig med att hala fram en förlovningsring.
o.O

Dock bara en "lånering" ska in nu på torsdag och beställa ringar i rätt storlek osv.
Har iofs pratat länge om att förlovat oss, men har väntat på att jag ska ha råd med ringarna.
Men nu så. 23 december förlovade vi oss "på riktigt"

Jippi jahoo!

Känt varandra i sisådär fyra år, varit ihop i ett och ett halvt, bott ihop i lite mer än ett år.
Men jag tänker bannemej aldrig lämna honom.



Ne dags o sova.
Natti

Tips till kunder i julstressen.



Kära kunder.

Vi vet att ni är stressade, vi vet att du har tusen saker att göra och en tid att passa, tro aldrig något annat. Vi försöker inte sätta käppar i hjulen för dig genom att vara slöa, tvärtom! Vi försöker att på ett snabbt, men ändå kontrollerat sätt hjälpa till. Ibland går det bara inte att trolla fram en kassa till, av diverse anledningar. Men vi försöker alltid att vara snabba. Vi kan dock inte stressa igenom saker, det är då det går fel, och då tar allt plötsligt dubbelt så lång tid.
Men det finns saker som DU kan hjälpa till med. T ex. Ha pengarna/kortet redo, det sparar mycket tid om folk inte ska gräva i byxfickor/väskor/jackfickor efter pengarna när allt är inslaget, det är ingen överraskning att du ska betala i slutändan, ta fram pengarna så fort du kan. Om du ångrar att du tagit en viss vara, lägg inte den på närmaste ställe, utan lägg tillbaka den där du tog den eller ge den till någon i kassan som kan ta hand om den. Det du gör när du lägger av den på närmaste ställe, är att du framkallar merjobb. Merjobb under julen innebär att det kanske inte finns någon extra kassa, för den personen måste plocka undan alla saker som uppebarligen inte ligger på rätt ställe( frysta varor i godishyllan, trosor bland kavajerna, böcker bland kontorsvarorna etc). Om du möjligen ska ha någon eller alla varor som julklapp, bestäm dig redan innan du kommit fram till kassa och be inte om att få fem olika paket, fast dom ska till samma person, be hellre om papper/kartong och gör det hemma själv istället.
Lägg streckoder på rätt håll eller lättillgängliga. Underlättar otroligt mycket för personal som slipper gräva efter streckkoder bland kläder, eller snurra på t ex mjölkpaket för att hitta streckkoden ( ta ett mjölkpaket själv och vrid och vänd på den i luften ett tag, så förstår du hur mycket vi uppskattar när folk lägger streckkoderna rätt). Vi har förståelse för att ni kanske inte alltid kan hitta dom, eller hinner, men att bara lägga varorna en och en underlättar så otroligt mycket. Jag lovar att det inte finns en hemlig tävling som heter "störst varuberg vinner". Lägg varorna en och en och ni vinner otroligt mycket pluspoäng i kassorna. Att dumpa sakerna i en enda hög = dåligt.
Och sist men inte minst, va vänlig, va hövlig, inte bara mot kassörskorna/kassörerna, utan alla. Ett leende gör så mycket. Ett leende kan vända en otroligt dålig dag till en bra dag för mig.
Ta hand om er och stressa mindre.












Utkast till en insändare till en tidning perhaps? Ge mig kritik, vad ska jag mer ha med? Ska jag finslipa något? Tell meee!

Visste ni att..


När jag cyklar hem från jobbet, så finns det 35 stycken lyktstolpar som lyser ner på cykelvägen.
10 utav dom är sönder



Way to go Kommunen. Cyklar genom Halmstads värsta stadsdel med. Underbart, just freakin underbart. 


Ngn som vet vart man anmäler det så dom kan fixa dom?


Helt borta..


Igår va jag helt säker på att det skulle vara torsdag idag, så jag ställe klockan på 8.  Jag skulle ju börja klocka 9.30. Jag va helt säker på de.  Så imorse när klockan ringde och jag låg o mornade mig liteganna i sängen, så slog det mig att jag inte jobbade 14-18.30 igår, utan 13.45-19.30.. Det  va INTE torsdag idag.
Så  jag kunde sova lite till ^^
Märks att man är inne på nionde arbetsdagen på raken. Imorgon är sista, sen är jag ledig tills på tisdag nästa vecka.

Såhär ser mitt liv ut fram tills den 2 januari

12dec onsdag:  14-18.30
13dec torsdag:  9.30-18.15
14dec fredag:    Ledig (hoppas jag)
15dec lördag:   Julbord med Lasses pappa och systrar ( och Lasse förståss) Tjejkväll hos Sandra på kvällen
16dec söndag:  Ledig

17dec måndag:   Ledig
18dec tisdag:       11-16.15
19dec onsdag:    11-19.15
20dec torsdag:    10-13.15
21dec fredag:      12.30-20.30
22dec lördag:      12-20
23dec söndag:   10-17.15

24dec måndag:   Julafton - Ledig!
25dec tisdag:       12-19
26dec onsdag:    Ledig
27dec torsdag:    Ledig
28dec fredag:      10-15.15
29dec lördag:      11.30-16.15
30dec söndag:   11-16.30

31dec måndag:  10-17.15 Nyårsafton!
1jan tisdag:         15-22 Inventering!
2jan onsdag:      14-17.15


Den 6e januari så ska vi antagligen åka o träffa Juni <3
sen den 7e eller 8e januari får vi hit Sammi, sen ska han vara här i tre veckor, och sen efter de så åker vi o hämtar Juni om vi tar henne. Då är både jag o Lasse lediga.



Ne, nu ska jag äta o sen jobba :)


See ya!

Ångest.. ångest...



Jag vill ha Juni.. Vill ha vill ha.

Sitter och funderar över allting. Har kollat upp priser på försäkring ( 180kr i månaden via Agria ) sitter och undrar över matkostnaden ( Äter ungefär 1dl om dagen ).  Den enda stora utgiften är själva hunden ( 10 000-12 000 kr ). Jag vet, ni tycker jag är galen, totalt galen. Men jag kan ta från mina sparpengar ( som iofs är för hus/lägenhet/bil ).
Att just Juni är till salu känns som ödet. Det är just den kullen som jag spanade på i somras, just en tik som Lasse vill ha och just en helsvart som jag tyckte va fint. 

Sitter och funderar på hur man ska lösa det när jag och Lasse jobbar samma tid ( 9,30-18,45 på ett ungefär). Oftast så går vi om varandra, så att Lasse jobbar 9(eller 9,30) - 18,10 och jag börjar 14 eller 16 eller liknande, beroende på vilken tid jag jobbar. Så då funkar det. Vill ju inte lämna hunden mer än 4h.

Lasse sa att han kan cykla hem någongång på lunchen, jag kan stresscykla på min rast någongång o springa ut på en 5minuters kissrunda. Har ju bara 30 minuters raster. Lasse har ju en timme. Lasse föreslog även att man kan be Camilla  (hans syster)  ta ut hunden en liten runda när hon slutat dagen på högskolan ( är ju inte så långt ifrån ), kanske kan muta antingen Rebecca eller Robin att gå ut o gå med henne när dom slutat skolan, fast dom har iofs Leo o tänka på.  Men kanske kanske :) Mamma sa tillomed att dom kanske kunde ha Juni hos dom, om nu inte Leo hoppar över kompostgallret.  :) Men dom har ju ett "hundrum". Som va tänkt att Leo ska få ha som rum senare, när alla mina saker är ute från de . hrm. hrm. Men iomed att Leo käkar på allt när han är ensam, så kan han inte vara där inne än. Utan han får vara i köket när han är ensam.  Så tills Leo fattar att man inte ska käka på stolar, bord och köpmansdiskar  så är ju "hundrummet" ledigt :)


Jag vill ha Juni, träna henne, tävla med henne eventuellt, mysa med henne, lära henne massa trix. Och nej, det är inget förhastat. Ellerja, inte SÅ förhastat. Jag har velat ha hund ett bra tag nu, speciellt sen jag och Lasse flyttade ihop. Jag jobbar inte så mkt, så jag kan ta hand om en hund. Jag kan gå ut med hunden, gå ut o springa med hunden. Vi har ju ett jättefint grönområde precis utanför dörren. Tänk va härligt att gå ut o gå, eller gå ut o springa med en hund brevid sig!  Vill ha en lydig hund som springer brevid mig, så det är något jag verkligen kommer jobba på.


Juni är lite större än vad rasstandarden tillåter ( 2cm),  vilket inte gör mig något. Och Lasse vill ju ha en lite större hund. hehe.. ^^  Det betyder att om jag ställer ut henne så kan domaren ge avdrag, eller strunta i det, det beror helt på domaren. Jag kan ändå tävla agility eller liknande med henne och tävla i lydnad. Kanske tillomed testar på LC någongång :)



Ne..  blir till o prata lite med Lasse när han kommer hem. Har ju iaf pratat med uppfödaren nu, och hon vet hur körigt vi har det just nu, så hon vet att vi kanske kan komma ifrån i mellandagarna. Ska kolla me Lasses schema lite och sen ringa o säga när vi kan komma  o möta henne. Hon vill verkligen att vi ska funka ihop, så om vi tar henne så har vi henne på prov i en månad för att se hur det funkar, både för oss och för Juni. Jag tycker verkligen om att hon vill att hennes hundar ska ha det bra.  Och hon verkar vara otroligt snäll. Ska bli kul att möta henne.

Ne. nu ska jag göra annat. See ya!


Visst ja, om ni vill se henne så gå in här
----> Italienskvinthundsblogg <-----
Det är de helsvarta hunden närmast kameran.


Försökte stänga av öronen i morse..

.. när jag hörde telefonen ringa kvart över sju..


Lasse gick upp o svarade ( han går ju upp klockan sju den galningen ), sen försökte jag febrilt stänga av öronen och ignorera stegen som kom mot sovrummet. Det va jobbet.

Tackolov så va de ingen panik-inringning för att dom behövde någon där klockan 8 ( har hänt förr ), men jag jobbar 14-18,45 idag.. Tror jag iallfall. Inte så säker på när jag slutar. Registrerade bara när jag börjar sen stängde hjärnan av sig igen. Ska jobba samma tid imorgon igen och sen är jag ledig på fredag. Jobba lördag söndag och sen vetetusan hur jag jobbar nästa vecka. Jag planerar ju aldrig mer än den veckan jag är i, iomed att man blir inringd då och då.



Mirakel har förresten skett.
Jag har nästan handlat klart alla julklappar. Saknar bara en liten grej till Sanna, en liten grej till mamma och något till Tobbz :)
Har aldrig någonsin varit såhär tidigt ute.

!



Nu, jobbeh!

See ya!