Saker att göra idag:



  • Ringa Nix och bekräfta spärren
    Äntligen så slipper vi alla samtal från Tele2 och liknande, visst, jag har själv varit telefonförsäljare, men jag vet hur dålig jag är på att avsluta saker, och vissa är ruskigt påstridiga, så nu bidde de Nix-spärrat istället. www.nix.nu går ni till om ni vill spärra eran telefon, kostar ingenting :)
  • Mejla Lena
    Måste kolla så att måndagen går bra osv.
  • Jobba 16.30-21 (bidde 15.45-21)
    Bytade tid med Ulla, så nu är jag ledig imorgon istället. Skönt med tanke på att jag jobbar torsd-sönd och Lasse har tagit ledigt onsd-onsd. Så jag blev bara glad när hon frågade om jag ville byta. Slapp jag iallfall jobba alla dagarna som han har ledigt denna veckan :)
  • Kolla upp var man kan köpa kompostgaller (KÖPT)
    Dels så att vi kan stänga av vissa rum och sen ska jag ha ett på balkongen på den lilla "öppningen". Inte för att jag tror att Juni tänker kasta sig ut där, men man slipper oroa sig iallfall. Ja, jag är en obotlig pessimist.
  • Hålla tummarna för att vi får lägenheten. ( fick den inte... :(  )
    Har inte skrivit något om det i bloggen, men vi va och kollade på en trea på Fyllinge i söndags, bottenplan! Sista dagen idag för att bestämma sig, vi har såklart redan tackat Ja. Men vi va sex personer som tittade på den ( ska egentligen bara vara fem, klantHFAB ) så nu gäller det att hålla tummarna för att vi får den.
  • Planera städningen inför Juni
    Vi tänkte nämligen storstäda här innan Juni kommer, så hon slipper bli en minigolden. Förra året när vi hade Sammi här så hittade vi Sammihår här i april.. Ja, såklart att vi dammsög, flera ggr till och med :) Så i år tänker vi storstäda, ta ut och piska mattor, tvätta alla sängkläder/filtar/kläder/morgonrockar/vissa mattor, dammsuga noooga noooga och tvätta golvet. Sen ska vi vädra som fasen med. Vi gör det även för att lite av Sammis dofter ska försvinna, för det här är ju Junis hem nu!
  • Öppna sparkonto på Webben
    Fick ut ganska mkt denna månaden, och samma sak nästa månad, så nu bli de till o skaffa sparkonto o flytta över lite av pengarna.
  • KÖPA PRESENT TILL PAPPA
    Maddes minne slår till igen, pappa fyller år imorgon (!). Blir till o panikhandla något idag... Hmm. Undra vad..


Sen har jag redan hunnit med att beställa lite kläder från asos.com med. En tröja och ett par leggings. 500 kr inklusive frakt. Inte så pjåkigt, och jag köper inte kläder så ofta, ibland behöver man något som är lite snyggt :)



Näe dags o börja på allt det här.
Puss!

ShoppingSpree (och lite annat)



Nu har jag köpt koppel (180cm läder), klicker, halsband (rött m nitar), reflexhalsband, godiskrokodil (som är bra för tänderna) och den mysiga rosa fleecefilten med döskallar (som jag köpt på hemtex innan i veckan, 50% Rea).

Ska även få en liten grå Biabädd från mamma, den va en gång i tiden Chickos (mormors hund som dog för fem år sedan, saknar honom otroligt mycket), mormor gav den till mamma o pappa när dom köpte Leo, men av förklarliga skäl så får inte Leo plats i den, Chicko va nämligen en liten Cavalier King Charles, en liten hundras, Leo är labrador, inte speciellt liten, och sen har han en ovana att käka på allt, inklusive bäddar :)
Så i den grå biabädden ska filten ligga, jag älskar nämligen filtar så jag har två filtar i vardagsrummet, en vid datorn och en jättestor fleecefilt (eller ja, överkast är det väl egentligen) i sovrummet, gissa om Juni kommer trivas? :)





Btw. Sanna, jag gav Sammi en sån godiskrokodil, han käkade upp den snabbt som sjutton :) Brukar ge Leo sådana i vanliga fall, köpte två idag, en till Juni och en till Sammi. Sammi dreglade jäääättemkt och än så länge (peppar peppar, ta i trä.. ) så har han inte blivit dålig i magen, gav honom den runt tre tiden och vi va ute nu och då va de inga problem med magen.
Bildbevis på dreglande Sammi.




och såhär såg han ut efteråt..

(klicka)

image319
-"Vad menar du med att som är slut?! Ge mig meeeer"




Och såhär fint väder hade vi idag:
image320
Japp, lurvig vovve i förgrunden.. :)





Och slutligen, det ultimata beviset på att jag och en Italiensk Vinthund ( aka. Alienvovve ) passar ihop:

image322








Imorgon är det en vecka tills jag hämtar Juni, håller på o bli knäpp, längtar som en tok!

Nu äre slut på detta långa inlägg :p

Ses!

Hahahaa



En viss liten vovve fastnade under bordet innan :)
Han hittade lite foderbitar som hade hamnat utanför när vi hällde upp maten innan, och dom va han ju tvungen o få tag på! Så han la sig under stolen och ålade sig fram, sen kom han inte ut igen, han fastnade under stolen :p

Hihii.






Nej, han ligger inte kvar jag hjälpte honom ut.  :)

Willys slår till igen!



Pga att Sara H bröt armen så bidde de ändringar i schemat, jag fick Saras monstertid 11.30-21 på lördag och hade redan 9-18.45 på fredagen. Det är löning på fredag så det kommer vara sjukt mycket folk.
I utbyte mot att jag tog Saras lördag så fick jag onsdagen fri, så jag slapp ännu en sexdagarsvecka.. Speciellt med dom två långa tiderna nu under löningen.

Men...


Som vanligt så blir det aldrig som man tänkt sig, Teresia blev sjuk idag, Linda kunde inte jobba och vips!
Så jobbar jag 13-20  idag.

 Och pga mitt upp och springa och leta efter telefonen i morse så fick jag ta en panodil redan innan jag kommit upp ur sängen, för jag har redan huvudvärk, ngn som vågar satsa på att Madde är stressad som fan och har spänningshuvudvärk pga det? Tänkte ringt läkaren idag och även kanske gått till frisören och tagit en drop-in tid, för mitt hår ser ut som faen. Men de skiter sig.

Det blir jobb, igen.

Lasse sa att "tänk som så att du tjänar in pengar till Junis mat".. Tror redan jag har tjänat ihop till en årskonsumtion för henne. Pfft.  Undrar vad detta blir.. fjärde sexdagarsveckan i rad?

Jenny ( som ringde in mig idag ) sa att jag kommer nog tjäna mer än en heltidsanställd med ansvarstillägg denna månaden ^^ Speciellt med min timlön ( 107 kr timmen ).


Ne, dags att hitta på annat, måste slappna av lite innan jobet iallfall.

Puss!

IN YOUR FACE!


Naturligt urval.. Tänk om människan hade omfattats av naturligt urval. Då hade alla puckade jävla idioter försvunnit snabbt som fan. Appropå idioter. Ni minns väl min cykel som blev stulen november 2006?
Har ju cyklat omkring på min farmors gamla cykel så jag slapp köpa ny då jag inte hade råd just när det hände.

Idag så slängde vi soporna när vi skulle gå sista rundan med Sammi ( som alltid är en långrunda ). Slängde en blick inåt cykelställen på vänster sida om soptunnorna, vi ställer nämligen våra cyklar till höger om soptunnorna. Det är där de flesta ställer sina cyklar. På vänstra sidan stod det en ensam liten cykel som såg ganska så bekant ut men ändå inte. Gav ifrån mig ett litet undrande "Hmm...." och gick på långrundan med Sammi. Vi gick och diskuterade om vi skulle ta oss en närmare titt på cykeln när vi kom tillbaka och bestämde oss för att göra det.
Mer och mer stämde in på min gamla cykel, förutom det faktum att mitt fasta lås som satt fast på cykeln var borta, mina små utstickande .. eh. handtag på styret var borta och det satt fast en cykelkorg på sidan och lite sådant.
Men det var för mycket som stämde, så vi ringde helt enkelt polisen, efter att ha ringt pappa o mamma för o kolla om dom mindes ngt, vilket dom inte gjorde.
Pappa tyckte vi skulle skita i den, " det är ju ett år sedan nu, skit i den", men nope, ren principsak, MIN cykel, inte deras.
Men iallfall, jag ringde polisen, dom kom, jag stod redo med kvitto på cykeln, anmälningsnummer ( till min polisanmälan ) och ramnummer... Som stämde på pricken :)

 Så polisen tog med sig cykeln, eftersom det var så längesedan den blev stulen så måste man ge dom nya "ägarna" en chans att stöldanmäla cykeln. Och om dom gör det så måste det utredas vems cykel det är, men som polisen sa, "Du har ju kvitto på den, och det ska mycket till nuförtiden om man ska hävda att man köpt den i 'god tro'.. "
Så om ungefär fyra veckor så kommer jag få tillbaka min cykel, som för övrigt åker direkt hem till mamma och pappa med ett ordentligt jävla lås på sig, och sen ska kanske Rebecca låna den, för den ska inte vara i närheten av Maratonvägen mer iallafall.  Kanske tar jag tillbaka den sen när vi flyttar, men jag vågar inte ha den här. Lasse tror sig nämligen ha sett ungarna i trappuppgången cykla på den. Så antagligen så bor dom som snodde den här, i våran trappuppgång... Man undrar ju vart deras hjärna åkt på semester. Fast visst, vi har säkert gått förbi den tusentals gånger utan att känna igen den, men det räckte ju med denna gången, så nu är den fan inte deras längre iallafall.

Jag och Lasse har suttit och gapflabbat nu ett tag, kan inte sluta. Som sagt, tänk vad världen hade vart underbar om även människan omfattades av naturligt urval, kanske hade inte Bush funnits då? :)



Men men, bra dag, jag har köpt en rosa fleecefilt med vita döskallar på till Juni och jag har hittat min gamla cykel, så detta måste vara en bra dag, eller hur? Fast jag har världens huvudvärk och knaprat panodil hela dagen.

Idioterna på Maraton 0 - 1 Madeleine & Lars



ps. Om ni någonsin snor en cykel, vilket jag hoppas att ni aldrig gör, ställ den då aldrig tio meter från stället där den blev stulen, speciellt inte när personen du stal den ifrån bor i samma trappuppgång som dig.  ds



IN YOUR FACE motherfuckers! Madde har nyss hämtat tillbaka sin cykel och tänker skaffa ett lås till till sin nuvarande cykel, för ge fan i hennes cyklar framöver!


Countdown.

17 dagar kvar



<3



4 februari



S.t.r.e.s.s.


  Börjar känna av nu att kroppen inte slappnar av riktigt. Två dagar i rad har jag nu fått mina konstiga kramper i bröstkorgen. Får det då och då, men aldrig två dagar i rad. Hela bröstkorgen, halsen och käken krampar litegranna, känns helmysko och är skitsvårt att förklara. Är dock inte så intensiv smärta som jag brukar få. När det är som värst så gör det ont hela vägen runt bröstkorgen mest sidorna ( revbenen).  Näe. Imorgon är det jag som beställer tid hos läkaren för en allmänn koll. Blodtrycket osv. Har jag tur så kanske jag får komma dit redan på måndag.

 Men frågan är vad man ska säga när man ringer.. 
"Hej, jag vill beställa tid hos XX(min läkare) för en allmän koll. Blodtryck och blodprov. Har lite saker jag måste fråga med.. "

Ehh.. finns det inte någon hemsidan där man kan skicka in typ symptomfrågor och få svar? Så slipper jag störa min läkare? Hm. ska nog googla runt lite. Skadar ju inte att kolla runt och se vad läkare tror det är jag har. Är ju mkt mysko som försigår med mig just nu.




btw Sanna:
Niclas Holmsten jobbar på golvet på Willys då och då nu, Niklas har sjukskrivit sig till den 20e, Leif är sjukskriven till den 27e, våra förlovningsringar har kommit (är aningens ivägen på jobbet, inte van vid att ha ring på fingret än :p ), Sammi är kelsugen som fan och har vart det ett par dagar nu, piper som fasiken och jag saknar dig, kom hem nuuu! :)

Ibland hade man kunnat..

.. göra vad som helst för att slippa jobba. Har så ont så ont i huvudet. Bettskenan hjälper som sagt inte alls. Biter ihop så himla mkt under natten så jag måste käka panodil för att kunna jobba. Och det är knappt så det hjälper.
Hade velat ha en helt ledig dag, då man inte ska göra något alls. Kunna sova tills man vaknar av migsjälv, och sen bara slappa. Måste-få-min-kropp-att-slappna-av.  Helspänd. Aja ledig på söndag, jobba fem dagar, ledig över helgen+ månd,tisd och sen jobba fem dagar. Sen hämtar jag Juni och är ledig två veckor ( nästan ).
Fy fan va skönt det ska bli. Håller på o bli knäpp av allt jobb.
Måste till läkaren för en allmän genomgång. Undrar lite varför jag får konstiga tryck över bröstkorgen då och då. och sen måste jag ta reda på varför jag biter ihop så mkt, är det pga stress eller inte? Kolla blodtryck och lite sådant, försöka hitta en förklaring till dom där konstiga minnesförlustgrejerna jag hade i måndags.
Undrar när jag ska hinna det? Kanske borde boka tid till den 28e eller 29e då jag är ledig? Hm. Aja.

Dags o ta sig till jobbet.

Ses.!.

Älskling, jag vill ha en bild på oss två:

Japp, det var vad jag sa. Synd bara att man har en sambo som aldrig kan vara seriös ;)


image302  image303
Antingen så fånar han sig eller så ser han högfärdig ut :)
Själv såg man ju bara hyffsat bra ut på första bilden :p

Aja, någongång ska man väl lyckas med att få en bra bild på båda oss två :)






Här får ni iallfall ett gäng bilder på Sammi.


Den första bilden så ligger han bakom Lasse. Klumpen som sticker upp är alltså Lasses rumpa :)
På den andra bilden ligger han o sover när jag låg o läste. Han ligger i Lasses säng såklart :)

image306






Alla bilder är tagna med min mobil, men hyffsat bra kvalité ändå :p




Jag vill ha:

 En altan, eller en stooor inglasad balkong. Två stycken liggstolar med mjuka kuddar och sköna filtar. Ett bord i mitten där det står en stor godisskål, en stor kanna med vatten och ett gäng bra böcker. En liten vovve ska ligga i den ena stolen, själklart under en filt, och jag ska sitta i den andra. Solen ska skina in genom altan/balkongfönsterna och jag ska vara leeedig leeedig. 
Njuta.



Finns det någon skönare än att ligga i solen när det fortfarande är kallt ute? Speciellt när man sitter på en altan eller inglasad balkong och ligger under en filt och bara myser. Ett gäng böcker, något att dricka och en skål med godis, sen är lyckan gjord. Självklart ska man ju som sagt vara ledig med, så man slipper känna sig stressad över att man ska iväg eller sådär.



Tror förresten att jag börjar bli gammal. Min kropp protesterar över att jag jobbar som en gnu. Dels så fick jag ju dom där konstiga minnesförlustliknande sakerna på en halv sekund två ggr i måndags. Kändes ungefär som om någon släckte hjärnan för en halv sekund och sen satte på det igen, just i tid innan jag kraschade totalt mot marken. Skrev väl iofs bara om den gången jag satt vid datorn och jag höll på att krocka med bordet. Men det hände ute senare på kvällen när jag va ute med Sammi. Helt plötsligt, mitt i ett steg, så försvann allt och jag hann precis få ner benet i marken sisådär en halvmeter åt höger mot var det egentligen skulle hamnat. Helt sjuk känsla. Det värsta är att det är inget som indikerar innan att det är påväg att hända och det känns inte konstigt efteråt. Känns precis som det jag skrev. Att någon släckte hjärnan och sen satte på det en halv sekund senare.  Sen har jag jättesvårt att somna, och även om jag sover längre och lägger mig tidigare så är jag trött som fan. När jag väl sover så sover jag med min 3000 kronors bettskena eftersom jag biter ihop käkarna i sömnen igen. Det värsta är bara det att den hjälper inte längre. Jag har gjort tandmärken på den eftersom jag bitit ihop så hårt och jag har ändå spänningshuvudvärk som kommer ifrån käken. 3000 kronor utslängda på något som uppenbarligen inte fungerar när jag är som mest stressad.  Längtar iallfall till semestern. Två veckor ( förutom torsdagen den 14 feb då jag jobbar 12-20 )semester då bara jag och Juni ska mysa... och Lasse förståss. :)


Ne, dags o äta.


 

Gnällis



Sammi har pipit nästan hela dagen :) Tror de har o göra med att jag jobbade 9.30-15.15, sen va jag vara hemma sisådär två timmar sen åkte jag o tränade, då kom Lasse hem, tog ut honom en snabbis ( Jag gick såklart en runda med honom när jag kom från jobbet, men han pep så mkt precis innan jag stack till gymmet så jag bad honom ta ut honom en liten snabbis ) sen har Lasse suttit vid datorn och spelat WoW. Ingeeen i heeela vääärlden tycker om Sammi säger han nog.

har jag ändå myst med honom, lekt med honom, borstat honom, you name it :)

Han vill verkligen ha uppmärksamhet idag :) Kommer säkert sluta med att han sover i sängen inatt med. Han är ju smårolig när de gäller det. Han la sig i min säng förra gången han sov med oss i sängen, låg där en halvtimme kanske, sen flyttade han sig till Lasses säng och somnade där.

Har nog kommit på varför Lasse är Sammis lekfarbror. Han går runt med godis i fickan.. Han MUTAR alltså honom :) Haha.



Idag var jag förresten jätteduktig, sprang ( i intervaller hrm hrm ) på löpbandet i 15 minuter, slutade endast för att Sandra höll på storkna brevid mig, hon orkade inte mer :) 253 kalorier gjorde jag av med enligt löpbandet. Nästa gång ska jag nog ta med mig Mp3 spelaren och springa i intervaller i en halvtimme eller med. Kändes fruktansvärt skönt efteråt iallfall. Inbillar mig att jag blivit smalare sedan vi fick Sammi. Dels så äter jag inte lika mkt som innan ( en portion istället för två, slutar när jag är mätt ) och dels så är jag ute och går mkt med Sammi. Beroende på väder och vad jag känner för så får han ibland 45 minuters runda på morgonen och ibland en 15-20 minuters. Men minst tre rundor per dag får han. Han klarar av trapporna men dom är jääättejääääättte jobbiga på kvällen, så vi försöker ge honom färre men längre rundor, och än så länge funkar det bra. Såklart så går vi ut med honom om han vill ut, tex så som Lasse gjorde idag. Du kan vara lugn Sanna, han verkar ha de bra :) Och nu till helgen får han kanske träffa Sandras ( Lasses syster ) vovve Wilma. Ut och gå en runda och leka litegranna. Sen ska vi iväg och äta på steakhouse vid miniland och då funderar vi på att lämna Wilma hos mamma o pappa istället. Sammi orkar ju inte leka alltför mycket så jag vågar inte lämna dom ensamma även om det bara är för en timme eller två. Och Leo kommer bli överlycklig :) Wilma är ju så underbart snäll med, så dom kommer älska henne :)


Btw. Lasses pappa har tänkt ge oss hans bil när han bytar bil. Han tänker nämligen köpa ny, och den han har är så gammal och så sliten så det är bara en tidsfråga innan den brakar ihop, men han tänkte att vi kunde ha den tills den går sönder iallafall, snällt va :) När detta händer vet vi dock inte, kan hända snart, kan hända till hösten. Vi vet inte, men vi är glada ändå :)



Ne nu ska jag läsa en stund till Lasse raidat klart, sen så ska vi ut och gå med Pipis. Han kommer bergis vilja ligga i sängen nu när jag ska ligga där o läsa. :)
Myspysen.


Ses!


ps. Har förresten hittat en annons på halmstadtorget.se, finns tydligen en tjej här i krokarna som är 23 år som erbjuder sig att vara dagmatte :) Ska nog slänga iväg ett mail iallfall och kolla litegranna. Hade vart skönt att ha någon som man kan ringa till när det kör ihop sig på jobbet, om det är korta dagar typ 6h så kan jag ju köra hem på rasten för en snabbkissning, men om det blir längre dagar typ 9.30-18.45 när varken jag eller Lasse kommer hem på 9h så kan det vara bra att ha en dagmatte, och lite då och då med för den delen. Vi får la se hur det går :)

Du vet att du är hundägare när:



du går runt med bajspåsar i fickorna.. hela tiden.




Idag jobbade jag 8-11, skönt. Skulle iofs egentligen varit ledig, men det bidde visst inte så. Har jobbat sexdagarsveckor sedan mitten på december, i början på december jobbade jag tio dagar i rad. Börjar kännas i kroppen nu att den inte får vila. Skönt att man rör på sig mer än innan iallfall, är ju ute och går med Sammi hela tiden och nu har jag ju gått fram och tillbaka till jobbet med, tar ungefär 20-25 minuter. Börjar bli redigt vältränad ^^
Skönt när Juni kommer, för då kanske man kan ta och jogga lite med henne med. 

Woohaa scaryyy. Kändes nästan som om jag tappade huvudet nu när jag skrev de sista, snurrade till och va nära på att dänga huvudet i skrivbordet. Scary feeling..
Fy fasen va skönt det ska bli med två veckor semester. Eller ja, nu blev det ju inte riiiktigt två veckor semester då jag kommer jobba en torsdag då dom behövde hjälp, men semester innan och några dagar efter iallfall. Och i år tänker jag ta ut två-tre veckors semester i sommar med. Har jobbat varje sommar sedan jag tog studenten för fyra år sedan.  Jobbade iochförsig  en sommar mellan andra och tredje året på gymnasiet med. Så fem somrar i rad har jag jobbat. Inte konstigt att jag är så blek ^^
Ne, i år blir de fanemej semester, annars lär ni hitta mig på hispan till hösten.




Sammi va rätt söt inatt, han la sig i min säng för ovanlighetens skull, men efter en halvtimme flyttade han sig och la sig hos Lasse istället :D Och sen när jag gick upp halv sju i morse så bara tittade han på mig.. "Gå o lägg dig igen tokiga flicka, de är natt.. " Han rörde sig inte ens  :)


Ne, dags att vila lite känner jag. Yrselattacken är ett bra tecken på att man behöver vila, för sedan ska jag städa lägenheten för ikväll kommer Lasses pappa och syster hit.


Ses!

Vilka är ni?

Börjar seriöst fundera över vilka ni är, mina kära små besökare :)

Klockan är halv två på natten och redan har sex personer varit här inne, nu snittar jag iofs på kanske.. sjutton personer per dag, så det är inte sådär jättemkt egentligen :p Men ändå, klockan är halv två!

Jag är vaken pga att Lasse är ute med grabbarna och jag är ledig imorgon. Så jag tittar Djävulen bär Prada och myser med Sammi :p


Dom jag vet läser min blogg är Äm, Sanna, Linn, Rally-Sally och Kajsa-Kavat( och Carin då ) och min lillasyster då o då.  Men vem sjutton är vaken NU?!

Crash bom bang.



Tänkte ta o berätta om när jag krockade i förrgår nu som jag hintade om i förra inlägget.
Dagen innan ( onsdags ) så hade jag mött polisen på cykelbanan ( dom kör ju runt på Andersberg, har ju vart så mkt skit där nu ) och inte satt på ljuset på cykeln då det krånglar lite. Som tur va ( phew ) så stannade dom inte och bötfällde mig, men jag bestämde mig för att sluta chansa och på torsdagen så satte jag helt enkelt på ljuset, dynamon är dock lite knepig så bakljuset funkar perfa men ljuset där fram flackar lite. Men men, jag började helt enkelt cykla hemåt med gott mod, skulle ju hem efter att ha jobbat, klockan var efter åtta, säkert halv nio och det är folktomt på hela Andersberg och Gustavsfält ( som vanligt på kvällen ). Efter att jag kört genom viadukten mellan Andersberg och Gustavsfält och kommit en bit  på raksträckan som leder hemåt, så ser jag något svart längre fram som jag identifierar som en cyklist utan lyse.

Cyklisten kör mitt på cykelbanan och jag som har både lyse och är under en lyktstople just då tycker att han borde sett mig. Ser även ut som om att han kör mot höger ( från mitt håll då ), så jag flyttar mig helt enkelt från höger sida av cykelbanan till vänstersidan. Båda två har ganska bra fart för man kan ju mötas på en cykelbana utan att köra in i varandra, inte fasen saktar man ner?! När vi närmar oss så ser jag helt plötsligt hur han börjar svänga över på min sidan av cykelvägen och jag försöker såklart dra mig ännu mer åt vänster, för kör jag mot höger så möts vi ju i mitten. En meter innan vi möts så har han fortfarande inte flyttat sig åt höger och jag får en lyktstolpe på min vänstersida vilket gör att jag inte kan väja ut på gräset utan vi kör helt enkelt in i varandra med en jävla smäll.

-"Jag såg dig inte" säger killen, sätter sig upp och cyklar vidare. Jag mumlar något i stil med "Ah jojo.. " Hur kan man INTE se någon som har LJUS på cykeln och dessutom är vägen upplyst, jag såg ju för tusan honom?!
Jag stannar för att rätta till min stackars cykelkorg som blivit helt tillknycklad då den tog den största smällen medans han försvinner mot Andersberg. När jag sedan ska börja cykla igen så märker jag att något går emot kedjan, den går helt enkelt inte att cykla på.

Så arg som ett bi, sparkandes mot allt som är löst ( dåligt temprament.. :p ), gråtandes så jag tror att jag ska dränkas i tårar går jag hemåt medans tankarna flyger genom hjärnan, hur ska jag hinna fixa cykeln när jag bara är ledig på söndag och måndag? Vad är det som är sönder? Vad kommer det kosta?! Och om jag får tag på den jävlen så ska han fan betala.  Lasse undrar ju såklart vad som har hänt när jag kommer hem helt pluffsig och rödgråten, förbannad som fan och gråter som tusan. Jag hulkar fram vad som har hänt och han blir såklart förbannad han med. Lilla Sammi springer efter mig med en handduk och lägger sig till sist i mitt knä för att trösta, lille Sammi.


Så, summan av det hela blir helt enkelt en cykel som måste lagas ( har ringt pappa som får köra den till en verkstad ), en Madde som nu måste GÅ till jobbet och en Madde som har ont i axlar och bröst eftersom jag tog hela smällen där. Inte kul på jobbet kan jag säga. Jobbigt att lyfta upp saker eller att överhuvudtaget ha armarna över axelhöjdI (inklusive ha armarna rakt ut).


Men det värsta är nog att jag misstänker att killen som körde in i mig är min gamla stalker, som brukade sitta bakom mig på bussen och stirra på mig. Ett tjejgäng hetsade honom en gång, frågade varför han tittade osv, varpå han svarade "hon är ju så söt" osv. Han skrämmer skiten ur mig. Han brukar handla på Willys och jag har svurit att om jag någongång ser honom byta kö till min när det inte finns anledning till det, så kommer jag be någon byta av mig. Han har då inte alla indianer i kanoten om man säger så.  Han skrämmer mig verkligen.. Får se om jag vågar fråga honom nästa gång jag ser honom om det va han som körde in i mig, och då ska han fan betala för cykeln.


Ne, nu måste jag göra mig iordning, måste ju som sagt gå till jobbet nuförtiden, vilket tar ungefär tjugo minuter. Jättekul att gå genom Halmstads värsta stadsdel, verkligen. Som tur är så möter Lasse och Sammi mig idag och imorgon, sen nästa vecka får kanske mamma o pappa hämta mig. 

Ha de fint!

/ En Madde som har ont.

Lasse Lekfarbror



Lasse är Sammis lekfarbror. Idag stod Sammi o tittade på oss när vi satt i soffan, sen började han gnälla. Så jag satte mig på golvet för att leka lite, men nähä, gick rakt förbi mig och tittade ännu mer på Lasse.  Så fort Lasse la sig på golvet så bidde han gaaalen :) 

Haha. Lasse har nyss borstat Sammi och kom tillbaka med en borste som var heeelt täckt av hundhår :) Sammi fäller -lite-.



Krockade igår med en jävla idiot på cykel. Ska berätta mer ikväll.



Ha de fint!

Sammi Update.

 .. när han ligger och latar sig framför vardagsrumsbordet, där jag satt och åt.

Sammi


Höll på att skratta ihjäl mig inatt. Vi tänkte vara snälla och låta honom sova i sängen ( eftersom han tydligen får göra det hemma nuförtiden :P ), så vi hjälpte honom upp och sen sprang han runt som en tok och började leka med Lasse, som inte alls var på lekhumör. Sammi frustade och bet och jagade täcket och skulle under Lasses täcke och allt möjligt. Själv skrattade man så att man grät. Ibland märks det inte att fjonken är 10 år :) Det första han gjorde när Lasse tog upp honom va att lägga sig på Lasses lakan, inte på överkastet som vi la ut på halva sängen just för att han skulle ligga där :) När han väl la sig ner så la han sig mellan mig och Lasse, men på Lasses sida av sängen. hehe. Han tycker om Lasse. Han hoppade dock ner ganska snabbt, men helt plötsligt så skulle han upp igen och stod o gnällde. Jag som har svårt att sova för närvarande, fick då ta upp honom igen, sen la han sig på samma ställe nära Lasse och somnade. Lille fjonken. Sen va han jätte kelsugen i morse med, gick runt o gnällde på Lasse som bara satt vid datorn, och jag sov.
Har ju som sagt svårt att somna på nätterna nu, ligger vaken sisådär två timmar. Så försöker sova lite längre på morgonen istället, idag gick jag upp halv elva. Imorgon är Lasse hemma och han har lovat att ta ut Sammi på morgonen så jag kan få lite sömn. Skööönt.

Ne, nu ska jag ut med Sammi igen, efter en liten kelstund.


om ni vill följa Sanna i thailand så kan ni göra det på :
http://bubbello.blogg.se/

Sammi Update.


Jag och Sammi har varit ute och gått tre gånger idag, sista gången så va Lasse hemma och blev medtvingad. En kort runda, en lite längre och en långrunda har han fått idag + massor av kel.

För en stund sedan skulle Lasse gå ut en liten kisserunda(fjärde idag) när han ändå skulle leka skorsten ( läs: röka), hör honom stå i hallen och krångla med halsbandet ( modell helstryp ). När han sedan ropar och frågar hur de ska sitta, så svarar jag såklart (förvånat) "Det är ett vanlig helstryp, så krångligt är det väl inte" och går ut för att titta. Då har han satt ihop båda ringarna i kopplet, inte vart det där något helstryp, skrattade långt och länge åt honom och visade sedan hur man förvandlade kedjan med två ringar på vardera sida till ett helstryp.  Han har inte sett ett helstryp på länge har jag en känsla av :) och förra året så hade vi "snör helstrypet" det var nog lite lättare. Men nu har han iallafall lärt sig något nytt :)


Gamlemannen ligger mest och sover hela dagarna, flyttar du dig så flyttar han efter, helst ska han ha lite kel emellan. Han är lite stel i höfterna, men vad annars kan man vänta sig av en tio år gammal golden som har varit valp hela sitt liv. :)  Imorgon ska jag borsta honom när vi är ute, Lasse vågade knappt kela med honom i morse, det var nämligen risk för att han skulle få en egen blond päls :) Han fäller litegranna den här lilla pojken, förra året vi hade honom så hittade vi goldenpälsbollar långt in i mars. ..  .. Men det var nog mer pga vår egna städning. Hm. hm.  Aja, ska fylla i ledighetsansökan ( blir nog två veckor nu och en vecka i mars tillsammans med Lasse) och sen ska jag sova.

Btw. Inatt så snarkade Lasse och Sammi ikapp. Underbart.  Det tillsammans med en slemmig hals, hostningar och täppt näsa gjorde att jag inte sov så mkt inatt :p


Hoppas ni har det bra Sanna, därborta är det säkert varmt och skönt, här kunde man gå utan vantar idag, men jag tror jag väntar med bikinin :)


 


   Alla ni som undrar varför i helskotta jag gjorde detta inlägget så är det som så att Sanna ska hyra en dator därnere att ha i huset, så hon kan hålla koll på oss stackars isbitar här i Sverige, och Sammi förståss. Så hon får en liten Sammi update då och då :) Dock kommer jag skriva det på ett sätt att även ni förstår vad sjutton jag pratar om, även om det ibland slinker in liten internhumor. Jag och Sanna har ju ändå känt varandra sedan barnsben :)




Ha det bra alla!

Sammifjonken

 

  Nu har Sanna lämnat av Sammi här, rastad och klar, så han behöver ingen mer rastning ikväll. Först låg han och tittade lite skumt på oss när vi tittade på TV, men efter lite kli och kel så somnade han och sov en stund. Nu ligger han på mattan i hallen, precis som Lasse förutsåg, och sover. Enklare hund finns inte.
Gå ut med honom ett par gången om dagen, lugna koppelpromenader ( han försvinner om han är lös ), ge honom mat, kela med honom och lek litegranna, sen är han helnöjd. Men sen är han ju ändå 10 år i år med :)
Lille gamlingen. Ska leta upp en gammal handduk i år igen och göra en knut så får han ngt o bita i, sen tycker Lasse om att kampa lite med den med.  Sammi är ju lite konstig när det gäller sånt, handdukar går bra, och sånt som går sönder snabbt, typ. bollar och gosedjur, men ben och andra hårda saker, nääe.  :)


Bytade bort min 9.30-19.30 imorgon, insåg att min röst inte kommer hålla efter en sådan dag. Idag jobbade jag fem timmar och bara det va jobbigt för rösten. Lasse säger åt mig o hålla tyst hela tiden.. Elakingen :p
Mest för att jag inte kan hålla käften, blir alltid så glad när Lasse äntligen kommer hem från jobbet så jag babblar i ett kör :D Men men,  ska försöka vara så tyst som möjligt nu framöver, tills rösten är okej igen. Jobbar bara 14-18.30 imorgon, Sara blev glad, hon fick mer timmar och i princip dubbelt så mkt med pengar för imorgon, iomed att hon tog min tid istället för 14-18.30 :) Men, jag säger som jag sa till henne; inga pengar i världen gör att jag riskerar min röst/hälsa.


Ne, spela lite dator och sen lägga sig o sova.
Ta hand om er.
/ Madde och en trött Sammi



Ps. Letar fortfarande bra sidor där man kan beställa hem koppel, bäddar, halsband, täcken osv.

Världens lyckligaste Madeleine



  Japp, här har ni henne! Världens lyckligaste Madeleine. Inte bara kom vi upp till Göteborg för att betala 120 kronor för att springa runt där i .. eh. två timmar.. jag fick träffa Juni med! Och Lena!

och gissa vad?


Den fjärde februari så hämtar vi hem lilla Juni för en provmånad! Tjohoo va glad jag är!

(fast det syns inte på mig just nu, och jag springer inte runt o skriker heller, är nämligen hes som sjutton.. Det bästa är väl det faktum att förra gången min hals va såhär, och jag fortsatte jobba, iofs som telefonintervjuare, men jag pratar mer på Willys, så slutade det med att jag fick överansträngda stämband och en läkare som sa åt mig att vara tyst över valborgsmässoafton för att jag skulle kunna bli okej igen.. ehm. får se hur de går denna gången ^^ )


Så nu letar jag halsband, koppel, matskålar, täcken, leksaker, you name it! Så ge hit massor med bra tips på hemsidor som jag kan förlora mig i min jakt på fina saker till min egna lilla Juni.

Fick även slänga en blick på Senja som satt i buren och sen gosade jag en massa med Juni. Till och med Lasse stod och höll o gosade med Juni :)  Fast han har ju erkänt att han kommer gosa och tycka om henne lika mycket som jag, men hon kommer vara under mitt ansvar, fast han kommer hjälpa till om jag inte är hemma eller är sjuk, han är ju inte elak :) Fast känns som en bra idé att hon är "min" hund. Lättare när jag ska träna henne osv. Fast han är rätt så fäst vid henne redan, och jag, jag är helt förlorad :)



Ne dags att dricka lite mjölk för att lindra mina stackars stämband, snyta mig för trettiotolfte gången idag och försöka överleva natten. Imorgon jobbar jag 10-15.15 sen kommer Sammi på kvällen och sen blire 9.30-19.30 på tisdag... om jag har någon röst kvar då. Hurra för mig! Ta hand om er allihopa där ute!



Hurra för mamma!

 



    Mamma är så snäll så hon hänger med till Gbg, japp nu blire av, och hon är så snäll så att hon KÖR ner, så jag slipper. Även om jag har pendlat mkt och haft körkortet i två år så är jag inte jättevan vid att köra långa sträckor och speciellt inte med den nya bilen. Sen har jag ju inte samma vinterväglagvana som mamma har. Dessutom jobbar hon på Vägverket. Så hon har (ehh hyffsad) koll på saker. Fast hon bara är ekonomiansvarig eller liknande där, men förr har hon gjort allt möjligt inom Vägverket.
Minns när jag va liten och mamma körde runt med en stor jäkla jeep och mätte snödjup och liknande, en dag va jag sjuk och följde med henne, fick hamburgare o allt. Sen så finns ( eller snarare fanns ) det inget bätte än att sova i bilen, jag sov som en stock den dagen och vaknade bara till när mamma stannade för att hoppa ut. Eh. kanske ska tillägga att jag va typ.. mellan fem och tio år när detta hände, minns inte exakt när. Får fråga mamma tror jag.



Jag har verkligen världens bästa Mamma :D





Dumma dumma snö!

 Imorse klockan halv åtta var  det tänkt att vi skulle bege oss mot Göteborg, men icke.
Igår utfärdades en klass 1 varning från SMHI, den är dock borta nu, men nu har all snön blivit slask,  fortfarande halt som tusan. Meeeen. Kunde det inte blivit typ 20 grader varmt och all snön försvann på ett kick?!

Får se hur vädret är runt klockan tolv, om det är hopplöst då med så blir det helt enkelt att åka och hämta Juni på en gång i februari. Men jag ville ju till Mydog! Ville gå runt och kika och ha kul, träffa Lena och träffa Juni.

Men nej, istället sitter vi fortfarande hemma och glor och förbannar vädret..




Dumma dumma väder.

Önskelista för 2008

 

  • Hus eller bottenvåningslägenhet dimper ner i knät på oss
    Tänkt va härligt att få tag på en lägenhet med trädgård eller ett eget hus! Tyvärr så går ju räntan upp nu så vi har skjutit bostadsrättstankarna åt sidan och med det även hus ( som ändå  va för dyrt  ). Det värsta är att när man är så kräsna som jag och Lasse är så är det svårt att hitta "rätt" hyreslägenhet. HFAB kör ju poängsystem och fast jag har över 1000 poäng ( en poäng per dag man stått i kö ) så är vi låååångt ifrån att hitta en trea på bottenplan. Har titta lite med andra hyresbolag med, kanske dags att göra det lite mer aktivt.
  • Att jag får ett nytt fast jobb där jag trivs.
    Helst ett lugnt jobb så mina stackars handleder får vila lite, gör dock inget om det tidvis är stressigt, så länge man har fasta tider, tänk va skönt att slippa oroa sig för att bli inringd på morgonen, eller att tider ändras till höger och vänster! Kontorsjobb kanske? Helst skulle man kunna ha med sig hund på jobbet, då hade det varit perfekt. Kanske dags att börja söka lite mer aktivt? Ska bara hitta orken.  Bryr mig dock inte om om det är 100% 75% eller 50%. Sålänge det är fasta tider och bra lön, för då kan vi låna mer pengar för bostadsrätt/hus.
  • Juni!
    Att vi köper lilla Juni hade gjort att detta året hade fått en underbar början. Tänk att höra små vinthundstassar på parketten, att ha en egen liten värmedyna i sängen, en egen liten vovve att mysa med och träna med. Underbara tanke, som förhoppningsvis snart blir verklighet.
  • Att vi vinner sisådär fem-tio miljoner
    Så vi kan köpa ett fint hus och renovera upp det precis så som vi vill ha det. Sen kan kanske både jag och Lasse gå ner i tider ( om jag har fått heltidsjobb ) så vi har mer tid för varandra och för våra två hundar ( Nästa hund ska Lasse få välja ut, när vi har råd ^^ ).


Hey, jag säger inte att allt kommer hända, men man kan ju drömma? Jag menar, någongång ska väl vi två olyckskorpar lyckas vinna ngn småpengar? Sist köpte jag ju lotter för 100 kr ( två triss och fem tian ) i hopp om att iaf vinna 25 kr. vi vann... tio kronor. Sån stor tur har vi två.  Resten på listan har väl lite att göra vad vi gör med. Men tjaaa. vi får la se. Söka jobb blir la de första som händer, förutom Juni då.

Stressrelaterat tro?

Andra gången denna månaden som jag får samma symptom. Känns precis som min allergi, men jag har inte ätit något som skulle kunna framkalla det. Samma sak hände efter mina 10 jobbdagar i rad, var ledig i fyra dagar för att sedan jobba sex dagar i rad innan julafton. Nu skulle jag ha jobbat sju dagar i rad, men igår så vaknade jag med halsont. Kan kanske tillägga att detta va det första passet på mkt länge som va eftermiddagspass och endast tre timmar, vilket gjorde att jag slappnade av. Har alltså jobbat först tio dagar i rad, ledig fyra,jobbat sex dagar, ledig julafton ( stressa stressa mellan Lasses pappa och min släkt ), jobbade juldagen, ledig annandag jul och dagen efter det ( hälsa på männskor, äta julmat, städa etc etc ). jobba sju dagar i rad ( inklusive nyårsafton och nyårsdagen ), ledig en dag, sedan jobba 12-20 på lördagen. Nu blev ju slutet lite ändrat iochmed att jag fick gå hem från jobbet igår då halsen blev värre efter min cykeltur till jobbet i minusgrader. Kyla + svullen hals = dåligt. Idag hade jag en ledig dag, och jag sjukanmälde mig även imorgon. Kan behöva vila upp mig så jag slipper detta varje gång jag slappnar av. Bra va de kanske. Dom ringde från jobbet innan. Nu jobbar jag sexdagars vecka även nästa vecka. måndag- lördag. Aja. man får ta de onda med det goda. Jag frågade lite löst om de va okej om jag är ledig två-tre veckor i början på februari, när vi hämtat Juni ( om vi får köpa henne såattsäga ), och det va okej så som det såg ut nu. Och så som jag jobbar nu så har jag faktiskt råd med det + att jag har sisådär 20 semesterdagar att ta ut då jag jobbade som en tok även i somras.

Har inte orkat mkt idag, men har iaf ändrat adress för illustrerad Vetenskap ( äntligen, har ju bara tagit mig ett år, nu slipper iaf mamma o pappa få hem den till dom ) och betalat räkningar ( 1300 kr fattigare ). Sitter för närvarande och svettas som en gris, även efter att jag tagit av mig morgonrocken, febern vill tydligen inte alls ge med sig.

Igår körde jag ju med varmt bad så fort jag kom hem, för att få ner svullnaden i halsen ( och kunna andas lättare ), sen sov jag i tre timmar, uppe en snabbis för att ta två panodil och sen sov jag hela natten fram till klockan nio i morse med en blöt kall handduk för pannan. Ahh. lovely. Kalla handdukar på pannan är sjukt underskattat. Underbart när man mår som .. ehh.. fan. Tack vare den och lite vatten som jag klarade natten utan att spy. Blev grymt hungrig mitt i natten. Men vågade inte gå upp och äta, så det fick bli lite vatten, mest för att se om jag fick behålla det.

Aja. Blir la läkarbesök sen när man hinner, både för att ta lite blodprov osv, för att se vad fan som är fel på mig, sen ska jag försöka få en remiss till röntgen eller liknande för att kolla min handled. Ja, och sen har vi ju dom ringformade utslagen jag får på händerna på jobbet och på överarmarna när jag duschar eller blir varm. Jag är ett enda stort medicinskt mirakel eller ngt. Får ta o kolla upp lite ang. att halsen får såna konstiga ryck när jag slappnar av.

Ne dags o ta en kall dusch o försöka få ner febern litegranna, snart kommer Lasse hem.

Btw. ngn som har ngt bra tips på en bra film man kan se nu när man är hemma o leker Zombie?


Till sist:
Ngt för att uppmuntra er efter detta dystra inlägget:





Ses!


Lycka till!



 Lycka till Lyra och Senja!
och Helén
o Peter :)


http://qvanting.se/lyra/








Japp, detta betyder att dom inte valde Juni. :)
På söndag ska jag träffa Lena och Juni på MyDog i Göteborg.
Sen får vi se vad som händer, men jag vet vad jag vill ;)

Önskar er all lycka med nya vovven Helén
och Peter!


Det finns ett hål i mitt hjärta



Det finns ett hål i mitt hjärta. Jag saknar små tassar som trycker mot min hud på morgonen, jag saknar klickandet av små klor mot parketten, jag saknar någon som kryper upp i soffan med mig och tittar på tv med mig när Lasse sitter vid datorn, jag saknar någon som finns här hemma med mig när Lasse jobbar, jag saknar någon som jag kan träna med, göra framsteg med och kanske tillomed tävla med. Det saknas en pusselbit i mitt liv.


Inte säkert att vi får köpa Juni längre. Är ett annat par som ska pröva på henne. Sen får vi se vem dom väljer då dom redan prövat på Senja innan. Ena halvan av mig önskar dom lycka till så att deras söta vovve slipper vara själv. Andra halvan sitter och håller tummarna för att dom väljer Senja istället. Känns så hemskt att göra det. 
Men jag vill verkligen verkligen ha en hund.
En italienare. Och det finns inte speciellt många italienare som omplaceras, speciellt inte när vi vill ha en tik och att den helst ska vara under ett år.  Hittade en kennel som hade valpar till salu. Som blir leveransklara i februari/mars. Och sen ska dom få en kull till som blir klara i april. Underbar tajming då jag inte jobbar så mkt under just mars-maj. Sen börjar ju sommaren. Men då kommer vi till det här att vi inte har bottenplan. Men man kan ändå. Blir bara lite krångligare, men det funkar ändå. Lite spring i trapporna har väl ingen dött av? Än..

Får väl se vad som händer i framtiden. Först ska vi ha hand om Sammi i tre veckor när Sanna gottar sig i Thailand.


Imorgon: Jobba 8-17.15 sjätte arbetsdagen i rad. Överansträngda underarmar och ont i hela kroppen. Snälla skjut mig, allt går ju ändå bara åt helvete, det enda som är stabilt är Lasse. Min klippa i stormen.

Saker som gått åt helvete bara i veckan:
Överansträngda underarmar, gör ont som fan. Skoskav. Fick skrapa rutorna på bilen två ggr på nyårsafton. Så otroligt trött att vi åkte hem redan halv två på nyårsafton. Fick reda på idag, kvart i nio att jag ska jobba klockan 8 imorgon, visst kunde tackat nej, men behöver pengarna. Parkeringen full så jag fick ta nästa parkering och gå en extra bit, men skoskav from hell. Kommer antagligen inte få köpa Juni ( vilket kan jämställas med att ngn sköt mig rakt i hjärtat, ville bara gråta när jag läste det). Sovit dåligt som fan i flera dagar.


Ne dags o sova. Jobba imorgon som sagt. 8-17.15  en timme rast.