Resa


Jag vill resa. Jag vill åka iväg någonstans. Jag vill åka till Thailand med Sanna och sola och upptäcka saker jag aldrig sett förr. Jag vill åka till England med Lasse och gå på Time Square och titta på musikal i London och sedan åka uppåt Manchester för o träffa på Pete och min älskade lilla Sofia ( som jag saknar så ). Jag vill åka till Köpenhamn med Lasse och shoppa, ligga o lata oss på hotellrummet och äta på restauranger och upptäcka nya smaker. Jag vill åka till Stockholm och träffa mina galna sysslingar som jag längtar ihjäl mig efter, springa runt och upptäcka nya ställen o shoppa, umgås med sysslingarna och festa på ställen jag aldrig sett för. Jag vill resa till Australien och dyka vid stora barriärrevet, för vem vet när människan lyckas förstöra det?
image286Jag vill åka till Frankrike med Lasse och visa honom hur Rivieran ser ut ( bilden till höger, är tagen på Rivieran, minns inte exakt var dock ), var dom har filmfestivalen i Cannes, hur vackert det är på landsbygden, hur härligt vattnet är när solen är högt upp, jag vill visa honom hur lamporna pryder Eiffeltornet, den magnifika utsikten från Le Sacré-Coeur, det vackra färgfulla fönstret i Notre dame, jag vill visa honom hur svårt det är att fotografera nya triumfbågen, hur härligt det känns att stå uppe på gamla triumfbågen och blicka ner på rondellen runt den, hur det ser ut när femtusen människor trängs framför Mona Lisa tavlan i Le Louvre ( ingången till Le Louvre som ni ser till vänster ). Och jag vill framförallt visa honom hur vackert Paris är om natten.



Jag vill inte vara en tråkig människa. Jag vill kunna berätta för mitt ( eller mina om Lasse får bestämma) barn om när mamma åkte och dök i ett stort turkost hav. Kunna minnasimage287 tillsammans med Lasse om hur Mona Lisa log på sin tavla. Kunna skratta tillsammans med Sanna när vi sitter och pratar om när vi åkte runt i Thailand och när vi gick vilse i Bangkok. Jag vill inte vara tråkig längre. Jag vill göra allt det där som jag tänker på. Inte sitta vid datorn och drömma mig bort. Synd bara att det krävs pengar, pengar som jag inte har. Visst har jag sparpengar, men dom SKA användas till när jag och Lasse köper en bostadsrätt eller hus. Jag kan och vill inte inte använda dom till något annat.

Jag får helt enkelt sitta här och ruttna. Kommer antagligen att åka till Köpenhamn med Lasse i Januari/Februari. Och hinna åka en runda till Stockholm ska man väl lyckas med? Eller hur? Men när ska man hinna med Frankrike? Paris? London? Thailand? Allt det där andra som jag alltid velat se. Jag vill upptäcka saker utanför min lilla bubbla. Jag vill ta lite risker. Åka iväg någonstans utan att beställa hotell. Göra saker jag aldrig gjort förut. Men först måste jag ta mig i kragen och skaffa mig ett jobb. Fan att det ska vara så svårt. Men någongång, någongång, och det lovar jag er, så ska jag ta med Lasse till Paris.






Btw. Håll tummarna för oss. Imorgon ska Lasse ringa och se om vi får lägenheten på Rotorp eller ej. Fast först måste vi ju titta på den. Men han sa som så att om dom som ska titta på den först inte vill ha den, så är den vår. Vi är sugna på att tacka ja utan att ha sett den innan. Vill bara desperat härifrån. Skottlossning och bomber. Underbart område som sagt. Ge mig en lägenhet närmare marken, ge mig en hund, ge mig ett jobb, ge mig ett liv, och allt kommer bli bra igen. Någongång.

Kommentera - Och gör mig glad

Lämna ett litet avtryck här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback